Gyermekből így lehet magabiztos felnőtt

Gyermekből így lehet magabiztos felnőtt

Nekünk, szülőknek óriási a felelősségünk nemcsak abban, hogy milyen gyermekkort tudunk biztosítani a gyermekünknek, hanem abban is, hogy milyen felnőtt élete lesz. A magabiztos, kiegyensúlyozott élet feltétele, hogy az érzelmi szükségletek rendben legyenek.

Mire vágyik egy gyermek?

Amíg még nagyon pici a baba, az érzelmei főleg a szükségleteire korlátozódnak. Biztonságra, nyugalomra, szeretetre van szüksége. Ha viszont a szülők nem figyelnek eléggé arra, hogy a gyermekük érzelmi igényei kielégítettek legyenek, a kicsi nem tud majd bizalmon alapuló szeretetkapcsolatokat kiépíteni. Ezek a nehézségek elkísérik a későbbi élete folyamán, akadályokba ütközik majd felnőtt kapcsolatai során is. A cél az, hogy a gyermek érzelmileg kiegyensúlyozott legyen, jól érezze magát.

A kisgyermek lelki fejlődésében nagyon fontos a szülő-gyermek kapcsolat. Ennek pedig nagyon jót tesz, ha a gyermek mindig megkapja azt az elismerést, ami a teljesítményéért, az erőfeszítéseiért jár neki. Ez lelkileg felemeli őt, érzi, hogy a szülei szeretik.

Érdekes, de a napi rutin és a szabályok már csecsemőkortól hozzájárulnak ahhoz, hogy kialakuljon a stabilitás, és a gyermek érzelmileg biztonságban érezze magát.

Miért olyan fontos a gyermeknek a biztonságérzet?

A biztonság a nyugalom érzéséhez elengedhetetlen adalék. Ha hiányzik, akkor a gyermek nyugtalan, nyűgös, zaklatott. Ha jelen van a család életében, a gyermek tudja, hogy számíthat a szüleire. Nem véletlen, ha a félős, sírós, nyugtalan kisgyermeket szülei ölelése nyugtatja meg.

Fontos, hogy észrevedd, mikor van szüksége arra, hogy közvetlenül, fizikailag is érezze a szeretetet.

Miért kell, hogy érezze a bizalmat?

Az érzelmi fejlődésében nagyon fontos, hogy szülőként tisztában légy azzal, hogy a gyermeked egy különálló személyiség. Sosem jó, ha önmagad vagy a kicsi testvéreit összehasonlítási alapként használod. Ha vannak dolgok, amelyekben a gyermek saját döntést hozhat, érzi, hogy bizalom övezi őt, és annál jobban akar teljesíteni.

Ki kell ismerni minden gyermeket, mert mind különbözőek. Van olyan kisgyermek, aki nem érzi jól magát akkor, ha a felé áradó szeretet vagy dicséret nyilvánosan éri, mások előtt. Vannak olyan kicsik is, akik szeretnek mindig a szüleik közelében lenni, még társaságban is. Ők szeretik, ha a dicséret tényleg csak anyától vagy apától jön, és nem kell megosztani senkivel. Amikor dicséred, mindig a gyermek legyen a gondolataid középpontjában, ne abból indulj ki, hogy te mit szeretnél.

3 jótanács – így teheted magabiztosabbá a gyermeked

1. Engedd dönteni

Ez erősíti a bizalom érzését. Apró döntésekből lesznek egyszer nagyok, amelyek magabiztosságot kölcsönöznek neki.

2. Öleld meg minden nap

Az ölelés mindenkinek létszükséglet. A szereteted így tudod a legkönnyebben kimutatni.

3. Támogasd őt

Lehet, hogy a gyermeked sok mindenbe belekezd, de nem folytatja sokáig. Ez nem azt jelenti, hogy nem kitartó, inkább csak keresi azt, ami valóban érdekli. Az észszerűség határain belül segítsd őt.


Kovács-Hain Zsuzsa

 


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!