Várandósvitamin neked és a babádnak

Gravida Optima

Mama világ, és ami mögötte van

Ez a rovat kizárólag rólad szól. Te vagy a főszereplő, hiszen szükséged van arra, hogy a szülés után is nő maradhass, ne kizárólag a legfontosabb szerepedben, az édesanya szerepben éld mindennapjaid. A kisbabád mellett magadra is kell időt szánnod, ebben segítünk majd. E mellett mindent megtudhatsz a szoptatásról, a szülés utáni szexualitásról is, valamint szó lesz azokról a testi változásokról, amelyekre a szülés után számítanod kell.

Táplálkozás

A gyönyörű kisbabáddal együtt kiürült tápanyagraktárakat és kissé leharcolt egészségi állapotot is kaptál ajándékba. Ez ellen tenned kell! Mindenek előtt azzal kezdd, hogy egészségesen étkezel. Segítünk.

Cikkek

Testmozgás

A szülés után az egyik legnagyobb cél és egyben legnagyobb kihívás egy édesanya számára az, hogy a teste visszaalakuljon a szülés előtti formájára. De vajon mit és hogyan lehet sportolni, mozogni a szülés után?

Cikkek

Testi változások

Igazi csoda vagy! Életet adtál, és erre nincsenek olyan szavak, amelyekkel le lehetne írni, milyen csodálatos dolog ez. A szülés nyomai veled maradnak életed végéig, légy büszke rájuk!

Cikkek

Lelki változások

Nemcsak a külsőd lett kicsit más a szülés után, a lelked is más prioritások szerint létezik. Most a baba az első, ez érthető, de fontos, hogy kicsit kikapcsolódj és magaddal is foglalkozz. Így kiegyensúlyozottabb leszel.

Cikkek

Szépségápolás

Ahhoz, hogy a kisbabád boldog, kiegyensúlyozott baba lehessen, időt kell szánnod magadra is. Bármilyen nehéz is ezt elfogadnod, akkor leszel igazán jó anya, ha nemcsak őt, hanem magadat is előtérbe helyezed egy kicsit.

Cikkek

Szexuális élet

Attól, hogy gyermeketek született, még nem csak anya és apa vagytok, hanem szenvedélyes társak is, akiknek szükségük van az intimitásra és a szexre is. Ha már túl vagytok az első hat héten nyugodtan belevethetitek magatokat a dologba.

Cikkek

Szoptatás

Lehet, hogy aggódsz azért, hogy vajon képes leszel-e majd szoptatni a kisbabádat. Az aggályok ellenére az anyák többségénél megindul a tejelválasztás, és elkezdődhet a szoptatás különleges élménye.

Cikkek

Mama beszélgetések

Erőt ad, ha mások történeteit megismerhetjük. Ebben a rovatban olyan híres és hétköznapi kismamákkal ismerkedhetsz meg, akik motivációt jelenthetnek számodra a kilenc hónap alatt – és utána is.

Cikkek