Várandósvitamin neked és a babádnak

Gravida Optima

Baba és kisgyermek

Egy újdonsült anyuka számára biztos fogódzó ez a rovat. Itt megtalálsz mindent, amit újszülött gyermeked ápolásáról, neveléséről tudni szeretnél. De nem állunk meg ennyinél, hiszen az 1-3 éves életkor is tele van apró buktatókkal, amikor bizony jól jön egy “jóbarát“, aki mindenre tudja a megoldást. Csak kattintasz, és a válaszok itt lesznek minden kérdésedre. Hozzátáplálás, babafejlődés, a kisgyermekkor minden szépsége egy rovatban.

Így fejlődik a kisbabád 0-1 év

Vajon elég információval rendelkezel a várandósság alatti tápanyagigényről, arról, hogy mit, mikor és milyen formában érdemes fogyasztanod ahhoz, hogy a fejlődő babád és te is a lehető legegészségesebbek maradhassatok?

Cikkek

Hogyan etesd a kisbabád?

Az a felfogás, miszerint a kismamának nemigen szabad mozognia, sportolnia a várandósság alatt, már nem helytálló. Orvosok és sportszakemberek is úgy vélik, hogy a mozgás kifejezetten ajánlott ebben az időszakban, hiszen megannyi pozitív hatással bír az édesanyára és a babára nézve is.

Cikkek

A babád lelke

Kismamaként számtalan változáson esünk át a kilenc hónap alatt, ez teljesen természetes. A testi változások nagyon sokféleképpen hatnak ránk. Egy dolog nagyon fontos: szeresd magad!

Cikkek

Így fejlődik a kisgyermeked 1-3 év

A várandósság alatt nagyon sok mindenre kell odafigyelned. Folyamatosan foglalkozol azzal, hogy mit eszel, mozogsz-e eleget, hogyan fejlődik a kisbabád a pocakodban. De vajon a lelkeddel törődsz eleget?

Cikkek

Hogyan etesd a kisgyermeked?

A várandósság alatt ingadozhat a szexuális vágy, és sokszor merül fel a kérdés, vajon nem tesztek-e rosszat, ha engedtek a szenvedélynek. Ha az orvos részéről nincs ellenjavallat, a szex nem tiltott a várandósság alatt.

Cikkek

A kisgyermeked lelke

Nőgyógyász szakorvos, ultrahang-specialista, labor, vérvétel, vizeletvizsgálat, fehérje, vércukor, vérnyomás… megannyi „szereplő” a várandósság alatt. Ismerd meg a szükséges vizsgálatokat!

Cikkek