Várandósvitamin neked és a babádnak

Gravida Optima

Babára várva - Kérdésekel telve. Gondtalanul boldogan.

A boldog babavárás olyan álom, amelyért te magad is sokat tehetsz. Megvalósulása nagyrészt rajtad múlik. Rovatunk cikkeivel fókuszba hozzuk a várandósság minden aspektusát: táplálkozást, sportot, szexualitást, beszélünk majd a szülésről és az oda vezető útról is. Itt megtalálod a szükséges vizsgálatok sorát és azt is, hogyan lehetsz te és a babád egészségesebb.

Táplálkozás

Vajon elég információval rendelkezel a várandósság alatti tápanyagigényről, arról, hogy mit, mikor és milyen formában érdemes fogyasztanod ahhoz, hogy a fejlődő babád és te is a lehető legegészségesebbek maradhassatok?
Cikkek

Testmozgás

Az a felfogás, miszerint a kismamának nemigen szabad mozognia, sportolnia a várandósság alatt, már nem helytálló. Orvosok és sportszakemberek is úgy vélik, hogy a mozgás kifejezetten ajánlott ebben az időszakban, hiszen megannyi pozitív hatással bír az édesanyára és a babára nézve is.
Cikkek

Testi változások

Kismamaként számtalan változáson esünk át a kilenc hónap alatt, ez teljesen természetes. A testi változások nagyon sokféleképpen hatnak ránk. Egy dolog nagyon fontos: szeresd magad!
Cikkek

Lelki változások

A várandósság alatt nagyon sok mindenre kell odafigyelned. Folyamatosan foglalkozol azzal, hogy mit eszel, mozogsz-e eleget, hogyan fejlődik a kisbabád a pocakodban. De vajon a lelkeddel törődsz eleget?
Cikkek

Szexuális élet

A várandósság alatt ingadozhat a szexuális vágy, és sokszor merül fel a kérdés, vajon nem tesztek-e rosszat, ha engedtek a szenvedélynek. Ha az orvos részéről nincs ellenjavallat, a szex nem tiltott a várandósság alatt.
Cikkek

Szükséges vizsgálatok

Nőgyógyász szakorvos, ultrahang-specialista, labor, vérvétel, vizeletvizsgálat, fehérje, vércukor, vérnyomás… megannyi „szereplő” a várandósság alatt. Ismerd meg a szükséges vizsgálatokat!
Cikkek

Szülés

Mindannyian mások vagyunk, máshogy is éljük meg a várandósság kilenc hónapját. És természetesen mindannyiunknak más az elképzelésünk a szülésről is.
Cikkek

Kismama beszélgetések

Erőt ad, ha mások történeteit megismerhetjük. Ebben a rovatban olyan híres és hétköznapi kismamákkal ismerkedhetsz meg, akik motivációt jelenthetnek számodra a kilenc hónap alatt – és utána is.
Cikkek