Rendszeres mozgás várandósság alatt - tudatosan

Rendszeres mozgás várandósság alatt - tudatosan

Várandósságom előtt is a rendszeres sport meghatározó eleme volt az életemnek, és úgy gondoltam, hogy ez nem változik a babavárás alatt sem.

Mielőtt én magam várandós lettem, rengeteg kismama fordult meg az óráimon, akik szinte a teremből mentek a szülőszobára. Én is így gondoltam helyesnek, hiszen ez a baba úgy fogant, hogy előtte rendszeresen mozogtam, az volt az alap bioritmusom. Miért kellene változtatnom rajta, abbahagynom a rendszeres mozgást?

Mit, mikor, hogyan?

Miután konzultáltam az orvosommal, és ő sem látta semmi akadályát, folytattam a rendszeres mozgást. A terhesség előrehaladtával, ahogy változott az alakom, nőtt a baba, az egyes trimeszterek meghatározott gyakorlatait gyakrabban végeztem azért, hogy a folyamatos súlypontváltozás ne hátráltassa a mindennapi tevékenységeimet.

Így rendszeresen végeztem egyensúly-, keringést fokozó és hátizom-erősítő gyakorlatokat. Nagy hangsúlyt kapott a stretching, a nyújtás, lazítás, a csípő nyitása, ami a feszültségoldásban, a koncentrációm fejlődésében segített. Ezeket a mozgásokat a bodyART(tm), gerinctorna, stretching órákon végeztem.

Egyensúly test és lélek között

Fontos volt számomra az is, hogy ne csak fizikai terhelést adjak magamnak, hanem foglalkozzak a lelkemmel is, hiszen a hormonok tombolását nagyon jól lehet kontrollálni a mozgással! Igen, a korábban felsorolt mozgásformák, azokon belül is a bodyART(tm), nagyon simogató hatással volt a lelkemre, nem csak testileg, de lelkileg is feltöltött!

Ezért mindenkit arra tudok biztatni, hogy várandóssága alatt is folytassa tovább a rendszeres mozgást és figyelje a teste reakcióit.

Bízd magad az érzéseidre!

A test mindent jelez. Mi az, ami jólesik és mi az, ami nem. Hallgatni kell ezekre a jelzésekre, és akkor semmi baj nem történhet. Ha az orvos nem látja akadályát, mozogj bátran a babavárás alatt, tested meghálálja a törődést!

Azóta megszületett a kislányom. Boldog, kiegyensúlyozott baba. Két hónapos korától újra tartok órákat, könnyen visszarázódtam a munkába, mert csak nagyon rövid időre hagytam abba a rendszeres mozgást.

 

Lencsés Rita

bodyART Elit tréner


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!