Az omlett, akkor is, ha hagyományosan készül, egy igazán tartalmas, szuper napindító étel. A tojás sok fontos tápanyag forrása. Cinket is tartalmaz, ami sokféle élettani folyamatot befolyásol a szervezetünkben. Az omlettet próbáld ki muffinformában sütve! Ez az elkészítési mód a gyerekek kedvence! Laktató, egészséges reggelit varázsolhatsz a család asztalára.
Készítsétek a babáddal együtt, így még a móka is garantált!
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 10 dkg csirkemell vagy bacon
- 10 dkg spenót
- 10 dkg paradicsom
- 10 dkg sajt
- 3 evőkanál tej
- 0.5 db paprika
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors

Így készítsd:
A zöldségeket mosd meg, és vágd fel egészen kis darabokra. Egy serpenyőben vagy kisebb lábosban pirítsd meg a felaprított csirkemellet vagy bacont. Üsd egy nagyobb tálba a tojásokat, verd fel jól, keverd hozzá a tejet, és ízesítsd sóval, borssal. A muffinsütő mélyedéseit kend ki kevés zsiradékkal, egyformán elosztva rakd bele a zöldségeket, a csirkemellet vagy bacont, majd önts bele a tojásos keverékből, a tetejére pedig szórj reszelt sajtot. Tedd be az előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Amikor szép piros, kiveheted a sütőből.
Jó étvágyat kívánunk!
100 gramm csirkemell cinktartalma 0.68 mg
100 gramm (főtt) spenót cinktartalma 0.53 mg
1 tojás (főtt) cinktartalma 1.29 mg
Forrás: https://diet.hu/