A gyerekek imádják az áfonyát! Bármennyit meg tudnának enni belőle.
Ezt a süteményt az egész család szeretni fogja, csak figyelj, milyen gyorsan elfogy majd! Krémes túrós, fehérjében gazdag finomság, amelyet a szaftos áfonya és egy csipetnyi vanília tesz igazán különlegessé.
Hozzávalók:
- 1 bögre túró (100g 16g fehérjét tartalmaz és 12 µg folsavat)
- 2 nagy tojás (1 db 7,56g fehérjét tartalmaz, 28.2 µg folsavat és 18.42 µg szelént)
- 1⁄4 csésze méz (100g 52mg káliumot és rengeteg vitamint tartalmaz)
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1⁄2 teáskanál őrölt fahéj
- 1⁄2 csésze zabpehely (100g 16,8g fehérjét tartalmaz és 56 µg folsavat)
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csésze friss vagy fagyasztott áfonya (6 µg folsavat, 9.7 mg C-vitamint és 19.3 µg K-vitamint tartalmaz)

Így készítsd:
Elkészítése: Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra. Egy közepes méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral és tedd félre. Keverd össze a túrót, a tojást, a mézet, a vaníliakivonatot és a fahéjat, majd ehhez a keverékhez add hozzá a zabpelyhet és a sütőport. Keverd addig, amíg egyenletes masszává áll össze. Keverd a tésztához az áfonya felét, majd öntsd a tepsibe az egészet, a tetejére pedig szórd rá az áfonya másik felét. Süsd 25-30 percig, tűpróbával ellenőrizd, hogy a közepe is átsült-e.
Jó étvágyat kívánunk!