Mami-bakik, avagy megszületett az első kisbabád

Mami-bakik, avagy megszületett az első kisbabád

Itt van, megszületett! Az elsőszülött gyermek végre a családban lehet, a boldogság lila köde pedig körbelengi az egész házat. Pont így történt a mi családunkban is, amikor az első kislányunk megszületett. Rengeteg bakit követtünk el, amelyek a második és harmadik gyermeknél persze már fel sem merültek. Te is elkövetted ugyanezeket?

„Atyaég! De kicsi, de vékony!”

Ezzel a felkiáltással nem egyszer csodálkoztam rá arra, hogy milyen parányi is a kisbabám. Alig mertem sokszor felemelni, nehogy kárt tegyek benne. Nem tudta magát megtartani, olyan volt, mint egy játékbaba. Persze, ez teljesen természetes, minden kisbaba ugyanígy viselkedik, én mégis halálra voltam rémülve. Egy körömvágás már azelőtt tortúra volt, mielőtt elkezdtem volna. Kancsalítva néztem a kis mini ujjakat, nehogy felsértsem a bőrt. Hihetetlenül féltettem, nehogy baja történjen. Valószínűleg minden első gyermekes édesanya belefut ebbe.

„Nem, még nem jöhetsz látogatóba!”

Anyukám, apukám, a tesvérem, nagyi, barátnők, ismerősök… mindenki őt akarta látni. Én viszont mindenfélét összeolvasgattam, és nem akartam a közelébe engedni senkit. Persze ez butaság volt. Szinte rejtegettem az elején, annyira féltem attól, hogy valamit elkap. Furán néztem azokra az anyukákra, akik tömegbe vitték a néhány hetes kisbabájukat. Elítéltem őket. Ma már – még két gyermekkel a családban – természetesen jót mosolygok ezen. A második kisbabám születése után a szüleimet azonnal, a barátokat, távolabbi ismerősöket pedig hat-nyolc hét múlva engedtem a baba közelébe.

„Vajon lélegzik? Lélegzik?”

Nem is tudom már, hogy hányszor ültem a babám ágya mellett aggódva, hogy vajon lélegzik-e. Nem nagyon bíztam még a legmenőbb légzésfigyelő készülékben sem. Sokszor éjszaka is virrasztottam. Nem történt baj soha, de paramami voltam. Vajon jó, ha a hasára fektetem? És az oldalán jól alszik vajon? Jaj, a hátára ne! Tele voltam kétségekkel. Mindhárom gyermekemnél bennem volt a kérdés, hogy jól csinálom-e, de az elsőnél tényleg nagyon féltem attól, hogy nem kap levegőt. Sokszor még fel is ébresztettem (én őrült!), hogy megbizonyosodjam arról, hogy nincs baja.

„Dehogy megyek most hajat mosni!”

Az összes barátnőmnek panaszkodtam, hogy nincs egy szabad percem sem. Nem tudok hajat mosni, WC-re menni… Sokszor nem is volt időm, mert én nem hagytam időt magamnak. Ez persze a második, harmadik gyermekemnél nem is volt kérdés.

„Azt hiszem, idegösszeomlásom van.”

Minden nap azon töprengtem, hogy a közösségi oldalakon, az interneten hogy lehet ennyi tökéletes anyuka… és nekem miért nem megy az anyaság. Mindenben bénának éreztem magam, sokszor kiborultam, és úgy éreztem, mindenki azon nevet, ahogy én csetlek-botlok ebben az új szerepben. Sok idő telt el, mire le tudtam vetkőzni ezt a beidegződést. De addig tízpercenként éreztem úgy, hogy az idegösszeomlás szélén állok.

„Ő a legszebb, a legédesebb ezen a világon!”

Azt hiszem, ez teljesen normális anyai érzés. Minden édesanya ezt gondolja minden gyermekéről. Nem is igazán kezdeti, elsőgyermekes szülői probléma ez. Mindig, egész életünkben a saját gyermekünket látjuk a legszebbnek, legjobbnak, legtehetségesebbnek. Így van ez… És persze mindennél és mindenkinél jobban szeretem őt és a többi gyermekemet is. De ez soha nem lehet baki, igaz?


Tarjáni Rita


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!