Ezt a tésztát egyszerűen mindenki imádja! Nem lehet abbahagyni, annyira finom! A citrom kellemesen savanykássá teszi, miközben a tejszíntől krémes. Elkészítheted a babáddal is, imádni fogja a kis masnitésztákat!
Hozzávalók 4 személyre:
- 250 g masnitészta
- 30 dkg lazacfilé (100 g lazac 1,5 g Omega-3 zsírsavat tartalmaz)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 fej salottahagyma
- 3 evőkanál olívaolaj (100 g 6 g Omega-3 zsírsavat tartalmaz)
- 2 dl húsleves vagy alaplé
- só és bors
- 1 db citrom
- 100 ml habtejszín
- 1 evőkanál liszt
- 2-3 marék bébispenót
- reszelt parmezán

Így készítsd!
A tésztát főzd meg, közben az olívaolajon dinszteld meg a salottahagymát. Add hozzá a zúzott fokhagymát. Add hozzá a kockára aprított lazacfilét, sózd és borsozd. Pirítsd egy kicsit, majd öntsd hozzá a húslevest. Reszeld le a citrom héját és facsard ki a levét. Ezt is add a lazacos alaphoz. Pár percig főzd, közben a tejszínhez add hozzá a lisztet és keverd csomómentesre. Öntsd ezt is a lazachoz, és sűrítsd be a mártásod. A végén add hozzá a spenótot és két percig főzd együtt az egészet. Ha túl sűrű, a tészta főzővizével lazíthatsz rajta. A végén keverd hozzá a tésztát. Tálaláskor szórd meg parmezánnal.
Jó étvágyat kívánunk!