Így térhettek vissza az intimitáshoz a baba születése után

Így térhettek vissza az intimitáshoz a baba születése után

Amikor egy családba megérkezik a legújabb családtag, egy korszak lezárul. Hirtelen ez a kis jövevény lesz a legfontosabb, minden más csak utána következik. Természetes, hogy az intimitás és a szenvedély is kissé háttérbe szorul.

A szülés után az édesanyák gondolatai leginkább a kisbabájuk körül forognak, illetve a pihenés körül. Az energiaszintjük ugyanis nagyon alacsony, ami a nagy igénybevételnek, a szülés fáradalmainak tudható be. Természetes, hogy most nem az az első, hogy mikor bújjatok össze a pároddal. A kisbabák sokszor nyugtalanul alszanak, sokszor kelnek fel éjszaka, így még a megszokott alvásmennyiség is csökken. Napközben sincs túl sok alkalom a pihenésre, így mindenki fáradt. Azonban az, hogy a szexualitáshoz mikor tértek vissza, hogyan tudjátok az erotikát visszacsempészni az életetekbe, csak rajtatok múlik. Intimitásra nagy szükség van, hogy ne „csak” anya és apa legyetek, hanem nő és férfi is.

A baba az első, ez természetes

A kisbabád az első gondolatod, ez teljesen rendben van, hiszen édesanya lettél, a párod pedig édesapa, ami egyszerűen csodálatos! Most a babátok van a középpontban, és ti mindent megtesztek, hogy ő jól érezze magát, aggódtok, hogy jól van-e, figyelitek minden rezdülését. Ez azért – bármilyen csodás dolog is – lemondással jár. Elfáradtok, kimerültök, és valójában csak arra vágytok, hogy egy jót aludhassatok végre. A szexualitás most huszadrangú az életetekben. De hogy lehetne kicsit mégis visszahozni?

Figyelni egymásra

Nem kell elkeserednetek, hiszen ahogy telik az idő és növekszik a kisbaba, egyre jobban kialakul az a napi rutin, amire aztán már lehet építeni. Fontos ez a rutin, hiszen a babának is egy keret, ami biztonságot ad neki, nektek pedig fogódzó. Egyre jobban összecsiszolódik a kis család, és a kezdetben oly nehéznek tűnő dolgokat is könnyebben oldjátok meg most már.

Amikor eljön ez az időszak, könnyebben tudtok már egymásra is figyelni. Ennek ellenére még mindig lehettek kimerültek, fáradtak, és így nehezebben megy a szexre való ráhangolódás. Ez azonban veszélyes lehet a párkapcsolatra nézve. Ha a napjaitok nem tartalmaznak már semmilyen szinten erotikát, akkor az élet rutinszerű túléléssé válik. Innen már nagyon nehéz visszafordulni, és újra megtalálni az intimitást.

Mit tehettek azért, hogy visszahozzátok az intim pillanatokat?

Nehéz kérdés, mert most már nem ketten vagytok, hanem ott a pici babátok, aki leköti minden figyelmeteket, testi és lelki energiáitokat. Mégis lényeges, hogy néha tudjatok kettesben is lenni. Természetesen nem az első egy-két hónapban, de érdemes valahogy megoldani ezt. Ha sikerül megoldani azt, hogy legyen néhány órátok kettesben, érdemes azt csak egymásra fordítani. Ne ilyenkor intézzétek a hivatalos ügyeket és a nagybevásárlást, a takarítást. A párkapcsolatotokat is ápolni kell, erre is időt kell szánni. A kisbaba is kiegyensúlyozottabb, ha a szülei nyugodtak, boldogok.

Aktivizáljátok magatokat!

Menjetek randizni, mint a babátok születése előtt. Keressétek egymás társaságát a hétköznapokon is. A közös tévénézés helyett inkább menjetek el sétálni, fogjátok egymás kezét és érezzétek egymás közelségét. Romantikus pillanatokkal könnyebb visszahozni az intimitást a kapcsolatba. Aktivizáljátok magatokat! Keressetek közös elfoglaltságot, ami összehoz benneteket.

3 tipp – Így hozzátok vissza az intimitást, az erotikát a kapcsolatba

 • Kérjetek bátran segítséget. A babára vigyázhatnak a nagyik, egy kedves barátnő, vagy bárki, akiben megbíztok. Már sok cég hirdet bébiszitter-szolgáltatást. Itt is körülnézhettek, hogy megtaláljátok a legalkalmasabb jelöltet.
 • A szabadidőt fordítsátok kizárólag egymásra!
 • Szexelni nemcsak este lehet! Ha fáradtnak érzitek magatokat az esti hancúrhoz, találjátok meg a legmegfelelőbb időpontokat.

 

Komáromi Csenge

 

 

 


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

 • gravida optima terhesvitamin

  28x

  kiszerelés
 • kismamavitamin

  84x

  kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!