Így maradj nő, anyaként is
Boldog mama, boldog baba – tartja a mondás.

Így maradj nő, anyaként is

Boldog mama, boldog baba – tartja a mondás. De hol van itt a benned élő nő? Nagyon nehéz dolog, és talán nem is lehet minden egyes női szerepben ugyanolyan 100%-kal benne maradni, teljesíteni, megoldani mindent: anya, társ, nő, szerető, szakács, cukrász, házvezetőnő, stb., stb. Egy valamire azonban minden édesanyának szüksége van, mégpedig arra, hogy nő maradhasson – minden élethelyzetben.

Amikor anya lettem, úgy éreztem, nincs feljebb, ez az élet értelme. Ma is úgy gondolom, hogy az én életem nem is alakulhatott volna szebben, jobban. Ehhez azonban, hogy ezt érezzem, és így értékeljem az egészet, át kellett esnem szülés utáni depresszión, önelfogadási válságon, és számtalan egyéb olyan problémát kellett legyőznöm, amelyekkel valószínűleg más anyák is szembenéznek.

A nőiségnek belülről kell fakadnia

A szülés utáni időszakban volt a legnehezebb dolgom a nőiséggel. Minden pillanatban azt éreztem, hogy ez nem fog menni, nem kapom vissza önmagam, és már-már elengedtem az egészet. De szerencsére még időben rájöttem, hogy igenis ugyanúgy nő vagyok, mint a szülés előtt, csak most van egy plusz feladatom, ami csodálatos, hiszen csak mi, nők vagyunk képesek erre a földöntúli dologra. Ez a tudat kicsit feltuningolta az önbizalmam, és máris másképp tekintettem önmagamra.

A szülés élményei egy idő után halványultak, már a császárhegem sem volt olyan szembetűnő számomra, és egyre inkább erősödött bennem a büszkeség érzése, valamint az, hogy elfogadjam magam az új testemmel együtt. Kis súlyfelesleg (inkább több, mint kevesebb), egy kis has, egy kis ez, egy kis az. Persze kellett a férjem is az elfogadásprojekthez. Nélküle nem ment volna olyan könnyedén. A visszajelzések ugyanis nagyon fontosak minden nőnek. Rá kellett jönnöm, hogy a nőiségem nem azon múlik, hogy milyen a testem, lóg-e a mellem, vagy nem ment vissza a hasam, hanem ez egy kisugárzás. Olyan, amit a körülöttem lévő emberek is éreznek, ha jól sugárzom…

Nem mindig sikerül

Vannak napok, amikor reggelente a tükörből egy öregasszony néz vissza rám. A ráncaim csak nekem tűnnek fel, mert szerencsés a genetikám, de a szemem alatti karikák elárulnak. Sötétek és mélyek. Ilyenkor az egyedüllétre gondolok, vastag könyvekre, finomságokra, amelyeket nem nekem kell elkészíteni. Ebben a pillanatban tudatosul bennem, hogy várnak a szendvicsek, a reggelikészítés, és egy vödör kávé, amitől kicsit jobban érzem magam. Az ilyen reggelekből sok van. Nagy a rohanás az életben, és nem mindig tudom szabadjára engedni a női énem, ami mindig ott van bennem. Ezeken a napokon a "boldog mama" titulus a szomszédasszonynál lehet, mert én cseppet sem érzem magam boldognak. Ez az egész persze addig tart, míg meg nem ölel, meg nem puszil valamelyik gyerekem. Olyankor helyrerázódik az univerzum. A nőiségemnek pedig adok egy lökést, amikor már mindenki elment suliba, munkába, és egyedül maradok a kis irodámban.

így maradj nő anyaként is

Így maradj nő, anyaként is – néhány szuper tipp

1. Adj elég időt magadnak a regenerálódásra.

 
A bőrödnek és egyáltalán az egész szervezetednek szüksége van arra (főleg, ha nemrég szültél), hogy sikeresen magához térjen minden egyes nap után. Ha elhanyagolod ezt a fontos lépést, akkor egy idő után meglátszik majd rajtad, hogy mennyire fáradt vagy fizikailag. És ez egyáltalán nem nőies.


2. Tanulj meg dolgokat elengedni.

 
Ezt annyian és annyiszor mondták nekem, hogy már a könyökömön jött ki. Igazán akkor értettem meg a jelentőségét, amikor én magam is anya lettem. Vannak dolgok, amik nem lesznek ugyanolyanok, mint a szülés előtt. Ezeket a dolgokat nem kell őrizgetni, hanem el kell engedni. Ilyen például az az illúzió, hogy a gyerek majd születése után egyből alkalmazkodik a családhoz. Nem, nem fog, de te ettől még ugyanolyan boldog és kiegyensúlyozott anya és nő tudsz maradni, csak el kell fogadnod az új szituációt.

3. A szex most is jó!


Ez egy fontos tipp, ugyanis attól, hogy elutasítod a férjed/párod/társad/szerelmed, és nem szexeltek, nem lesz jobb neked, neki meg pláne nem. Szépen, fokozatosan térj vissza a való világba, ahol te nemcsak anyuka vagy, hanem – szükségletekkel rendelkező – valódi nő is. Hidd el, hogy ez csak rajtad múlik. Ha túl fáradtnak érzed magad hozzá, akkor olvasd el az első pontot.

4. A gyermeked nem lehet a rabszolgatartód, ne neveld annak.


Ha szeretnél más szerepet is betölteni az életedben, nem csak az anyukaszerepet, akkor fontos, hogy megtanuld, hogyan kell nemet mondani a gyermekednek. Nehéz út, nehéz vállalás, de sikerülni fog. Ha ő is látja, hogy mindenben számíthat rád, érezni fogja a határvonalakat, és kifejlődik benne az alkalmazkodás képessége.


5. A szépség belülről fakad, de kívülről is tenned kell érte


A nőiséged kisugárzás. Ezt már tisztáztuk. Az azonban, hogy mások ebből mit vesznek le, már igencsak azon múlik, hogy teszel-e érte. Ha van lehetőséged, járj el mozogni valamit, futni, vagy tornára. Ha nem tudsz elszabadulni, rengeteg online lehetőség közül választhatsz. A lényeg, hogy mozogj egy keveset minden nap. Ez jót tesz a súlyodnak is, nem beszélve az önbizalmadról, ami pedig a nőies kisugárzásodat táplálja. Ugye, milyen egyszerű?Kovács-Hain Zsuzsa


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!