Liszt- és cukormentesen is lehet finomságokat készíteni, és nem is akármilyeneket! Az egyik nagy kedvencünk ez a zabpelyhes pite, ami telis-tele van ízekkel. Alma, fahéj, sárgarépa… isteni hármast alkotnak! Próbáljátok ki ti is, készítsd el a babáddal, imádni fogjátok!
Hozzávalók
- 200 g zabliszt
- 2 db tojás
- 1 nagy alma (reszelve)
- 1 közepes sárgarépa (reszelve)
- 1 dl zabtej
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál olvasztott kókuszolaj vagy vaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 marék dió vagy mazsola (opcionális)

Így készítsd!
Egy tálban keverd össze a tojásokat, az almát, a sárgarépát, a fahéjat és a vaníliát. Add hozzá a zablisztet, a sütőport, a tejet és az olvasztott kókuszolajat/vajat. Keverhetsz bele diót vagy mazsolát is, de bármilyen aszalt gyümölcs jót tesz neki, csak ne legyen cukrozott. Hagyd állni a tésztát 10-15 percig, hogy a zab felszívja a nedvességet és a keverék összeálljon. Közben melegítsd elő a sütőt alsó-felső sütésen 180°C-ra. A tésztát öntsd egy sütőpapírral bélelt formába és süsd addig, amíg a teteje aranyszínű lesz.
Ez nagyjából 35-40 perc. Díszítheted zabpehellyel, és vékonyra szelt citromkarikával.
Jó étvágyat kívánunk!