Ha nem annyira szereted a kávét, vagy a cél az, hogy a babádnak is örömet okozz vele, akkor a narancsos tiramisu lesz a ti desszertetek! Kávé nélkül, narancslével készül, isteni, krémes, téli finomság, amit a babák is bátran fogyaszthatnak 8 hónapos kor felett.
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg babapiskóta
- 3 db tojás
- 4 evőkanál nádcukor
- 3 db bionarancs (100 g 50 mg C-vitamint tartalmaz)
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 0,5 dl frissen facsart narancslé
- kakaópor

Így készítsd:
Először is jól mosd meg a narancsokat, majd reszeld le a héjukat és facsard ki a levüket. A tojásokat válaszd szét, majd a nádcukor felével gőz fölött fehéredésig keverd a sárgájukat. A keverékhez add hozzá a vaníliakivonatot, a mascarponét, és öntsd hozzá a narancslevet is. A fehérjét verd kemény habbá a maradék cukorral, és lassan forgasd a tojássárgás keverékhez, szintén gőz fölött. A hőkezelésre azért van szükség, mert a babák nem fogyaszthatnak nyers tojást. Így viszont elkerülöd ezt, az élvezet pedig ugyanúgy megmarad.
Egy kis narancslében forgasd meg a babapiskótákat, majd rétegezd a hozzávalókat egy tálba. Az utolsó réteg krémre szórj kakaóport, és díszítsd kedved szerint naranccsal.
Finomabb lesz, ha kicsit hagyod összeérni az ízeket, pihentesd a hűtőben néhány órán át.
Jó étvágyat kívánunk!