Áfonyás muffin
A muffin igazi jolly-joker süti! Mindenki szereti, és ha még vitaminban is gazdag, az csak hab a tortán (vagyis a muffinon). Ez az áfonyás verzió mindenki nagy kedvence, még másnap is porhanyós, finom a tésztája, bár nem sok szokott belőle maradni! Készítsétek el együtt a babáddal!
Hozzávalók 12 db-hoz:
- 2 db tojás
- 2 db banán (100 g 8,7 mg C-vitamint tartalmaz)
- 15 dkg barna nádcukor
- 1 tk. vaníliakivonat
- 1 dl hidegen sajtolt növényi olaj
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db narancs héja és leve (100 g 45 mg C-vitamint tartalmaz)
- 2 dl tej, kefir vagy natúr joghurt
- 15-20 dkg friss vagy fagyasztott áfonya (100 g 3,2 mg C-vitamint tartalmaz)

Így készül:
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra (alul-felül sütésen).
A banánokat törd össze egy villával, majd add hozzá a tojásokat és az olajat. Ezután a cukrot és a vaníliakivonatot is add hozzá és egy habverővel keverd alaposan össze. Jöhet a narancs héja és leve, ezt is add a keverékhez. A liszthez keverd hozzá a sütőport és a sót. A végén add hozzá az áfonyát (ha fagyasztott gyümölcsöd van, akkor előtte olvaszd ki és kicsit csepegtesd le) Keverd össze a masszát, majd adagold ki a muffinsütő mélyedéseibe elhelyezett papírkapszlikba, és mehetnek is a sütőbe.
Nagyjából 20-25 perc alatt elkészülnek, de ez akár hosszabb idő is lehet a sütőtől függően.
Jó étvágyat kívánunk!