Imádnivaló desszertet hoztunk, ami a gyermekkori emlékeket idézi fel majd benned. Készítsd el a babáddal együtt, próbáljátok ki az eperlekvárral, isteni! Szuper proteinforrás, hiszen tele van túróval, ami ráadásul kalciumot, B-vitaminokat és foszfort is tartalmaz. Ezek mind fontosak a várandósság és a szoptatás időszakában is.

Hozzávalók 25 db-hoz:
Tésztához:
- 250 g liszt
- 4 darab tojás
- 500 g félzsíros tehéntúró
- 2 dl tej
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- ½ tk sütőpor
Sütéshez:
- étolaj
Tálaláshoz:
- porcukor
- eperlekvár
Így készül:
A túrót, a tejet, a tojást, a sót, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat keverőtálban konyhai robotgéppel a legalacsonyabb fokozaton jól összekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk, a túrós masszához, majd a legmagasabb fokozaton rövid ideig keverjük.
Sütés:
Serpenyőben olajat forrósítunk, és a túrós masszát evőkanalanként beletesszük, kicsit ellapítjuk, és közepes tűzön mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A kész süteményeket konyhai papírtörlőn hagyjuk egy kicsit lecsöpögni, majd meleg helyre tesszük. Az elkészült sütemény tetejét megszórjuk porcukorral, és eperlekvárral fogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánunk!