Az anyaság
nekem győzelem!

Az anyaságot mindenki másképp éli meg. Abban viszont egyetérthetünk, hogy egy nő életének egyik legnagyobb csodája az, ha édesanyává válik. A másik csoda az, amikor rájön, hogy nagyon jól tudja ezt menedzselni a mindennapokban, és nemcsak az eddigi munkájában volt nagyszerű, hanem anyaként is helyt tud állni. Milyen érzés édesanyának lenni? Megkérdeztünk 6 anyukát, hogy ők mit gondolnak erről.

Toncsi (32) – A 8 éves Patrik és az 5 éves Liza anyukája

„ Amikor az anyaságra gondolok, mindig eszembe jut egy idézet Richard Paul Evanstől:  »A gyerekek nem használati utasítással születnek. Mindegyiket külön meg kell fejteni, és mire sikerül, már fel is nőttek.«  Folyamatos „fejtegetés” az életem – mondhatnám így is. A fiam erős akaratú, de jól kordában tartható, okos emberke, a kislányom pedig egy minden hájjal megkent óvodás, aki az ujja köré csavar mindenkit. Nem lehet megunni őket, mindig csak velük lennék én is és a férjem is. Anyának lenni nekem egyenlő az élettel.”

AZ ANYASÁG NEKEM GYŐZELEM
– a kép illusztráció

Dóra (30) – A 4 éves Dávid anyukája

Dávid születésekor nem volt minden felhőtlen. Természetesen szerettem volna szülni, végül császár lett, amit nagyon sokáig tartott feldolgozni. Másra készültem, és számomra ez nagy csalódás volt. Amikor azonban Dávid a karomban volt, mindent elfelejtettem, ami esetleg negatív emlékként maradt meg. És ez így van 4 éve. Minden pillanatomat bearanyozza, és már a császármetszés után megmaradt kis hegre is úgy tekintek, mint az anyaságom szimbólumára. Még egyszer és még százszor végigcsinálnám, ha kell!

AZ ANYASÁG NEKEM GYŐZELEM
– a kép illusztráció

Anett (26) – 23 hetes várandós kismama, a pocaklakó, Gréti anyukája

„Én már akkor anyukának éreztem magam, amikor a terhességi tesztem pozitív eredményt mutatott. Olyan volt ez számomra, mint egy csoda. Sokáig próbálkoztunk ugyanis a férjemmel, de nem akart összejönni a baba. Amikor már az örökbefogadás gondolata is felmerült köztünk, kopogtatott Gréti. Nagyon várjuk, és nagyon kíváncsiak vagyunk, milyen lesz vele együtt lenni. Bennem azért van egy kis félelem is, hogy mindent jól csinálok-e majd, de azt hiszem, legyőzünk mindent – együtt.”

AZ ANYASÁG NEKEM GYŐZELEM
– a kép illusztráció

Terike (65) – A 40 éves Borka, a 38 éves László édesanyja. Van négy unokája is, Csabi, Ábel, Timi és Hanna.

„Anyának lenni számomra a világot jelenti! Nagyinak lenni meg az univerzumot! Ebből lehet érzékelni, hogy mekkora öröm és kiváltság ez. Igyekszem minden szeretetemmel feléjük fordulni, nekik adni mindent, amim csak van. Lelki és szellemi tudást, értékeket, amelyeket még én is az édesanyámtól tanultam. Boldog nagymama vagyok, és boldog, büszke édesanya is. Ennél csodálatosabb dolog nincs is a Földön!”

AZ ANYASÁG NEKEM GYŐZELEM
– a kép illusztráció

Saci (28) – A 10 éves Dini anyukája

„Egyedülálló édesanya vagyok, nehéz körülmények közé született meg a kisfiam. Először rémült voltam, és tanácstalan, hiszen nagyon fiatalon szültem. Nem volt segítségem, nem volt igazi otthonunk. Szerencsére ezek a dolgok rendeződtek, és mára minden szükséges dolgot megadhatok a fiamnak. Ez elégtételt ad nekem, és tudom, hogy nem döntöttem rosszul, amikor megtartottam őt. Ő az életem értelme, a mindenség, egyetlen mosollyal képes jobbá tenni a napomat. Az anyaság nekem győzelem!”

Gyöngyi (33) – A 3 éves Annabella anyukája

„Amikor kislány voltam, elképzeltem, hogy lesz egy szőke göndörfürtös kishercegnőm, aki elvarázsolja majd a körülötte élőket. Az álmom valóra vált, mert Annabella pont olyan, ahogy azt kislányként elképzeltem. Még a nevét is megálmodtam. Anyának lenni olyan kiváltság, amit csak mi, nők tapasztalhatunk meg. Egyszerre magasság és mélység, öröm és bánat, ajándék és lemondás. Semmit sem kapunk csak úgy, mindent ki kell érdemelni, és az a kicsi gyermek is tanít bennünket. Én nagyon sokat tanulok a kislányomtól, főleg a feltétlen szeretetről és mások elfogadásáról. Csak imádni lehet!”

Anyának lenni egy csoda! Neked milyen emlékeid, élményeid vannak ezzel kapcsolatban? .

Kovács-Hain Zsuzsa
AZ ANYASÁG NEKEM GYŐZELEM
AZ ANYASÁG NEKEM GYŐZELEM
AZ ANYASÁG NEKEM GYŐZELEM
AZ ANYASÁG NEKEM GYŐZELEM
AZ ANYASÁG NEKEM GYŐZELEM
A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!