Segítség, hullik a hajam!

Segítség, hullik a hajam!

Bizonyára észrevetted, hogy amíg babát vártál, a hajad dúsabb, fényesebb, szebb lett. Ez nagyon jó érzés, sokaknak olyan hajkoronájuk lesz, mint előtte soha. Ám a szülés után történik valami, ami romba dönti ezt az egészet, és elkezd hullani a haj. Nagyon!

Szervezeted a várandósság alatt óriási hormonális változásokon megy keresztül. Ekkor a hajhagymák nyugalmi állapotba kerülnek, így kevesebb haj hullik ki, mint a babavárás előtt.

Miután a baba megszületik, a hormonok körülbelül 12 hét alatt térnek vissza a normál értékre. A haj több fázisban hullik ki: hol egyszerre több, hol kevesebb. Ne ijedj meg, még egy maréknyi haj elvesztése is teljesen normális lehet.  

Ijesztő azonban, amikor egy maréknyi hajnál jóval több hullik ki, már-már a kopszodástól tartasz. Normál esetben körülbelül napi 100-125 hajszálat veszítünk el. A szülés után az elvesztett hajszálak mennyisége ennek akár többszöröse is lehet (500 hajszál naponta). Ez nagyon zavaró lehet, de ne aggódj, nem leszel kopasz.

Mit tehetsz?

Gyakorlatilag semmit. Kivéve, hogy türelmesen vársz, és kevesebbet fésülködsz, illetve ritkábban szárítod a hajad. Ez ugyanis ez segít csökkenteni a veszteséget, lassítani a folyamatot.

Előfordulhat, hogy te magad drasztikusnak látod a változást. Használj hajdúsító sampont, próbálj ki pakolásokat, amelyek erősítik a hajhagymákat, ezekkel valamelyest segíthetsz a problémán.

Amint a hajhullásos szakasz véget ér, észreveheted, hogy finom „babahaj” nő a homlokod mentén. Ha frufrut vágatsz, akkor ez kevésbé fog zavarni.

És azután?

Úgy hat hónap kell ahhoz, hogy a hajad visszanyerje normális, a várandósság előtti textúráját, mennyiségét. Előfordulhat, hogy nem lesz pont ugyanolyan. Lehet, hogy hullámos lesz, vagy épp egyenes, lehet, hogy zsírosodik majd, vagy hamarabb szárad ki.

Ha a hajhullás még 6 hónap után sem mérséklődik, nem normalizálódik, akkor feltétlenül fordulj orvoshoz. Lehet, hogy kevés a vas a szervezetedben, ami nem lenne meglepő, ám kezelni kell.

 

Kovács-Hain Zsuzsa


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!