Épülj fel gyorsan szülés után

Épülj fel gyorsan szülés után

Ahhoz, hogy a kisbabád boldog, kiegyensúlyozott baba lehessen, időt kell szánnod magadra is. Bármilyen nehéz is ezt elfogadnod, akkor leszel igazán jó anya, ha nemcsak őt, hanem magadat is előtérbe helyezed egy kicsit.

Szülés után a test megváltozik, és időre van szüksége ahhoz, hogy regenerálódni tudjon.  De mit tehetsz azért, hogy ez minél zökkenőmentesebben menjen végbe?

1. Pihenj eleget

Mivel nincs olyan díj, hogy „Az ágyból először kipattanó frissen szült anyuka”, nem is kell ezt a dolgot elkapkodni. A tested most ment át egy jelentős megpróbáltatáson, szüksége van a pihenésre! De mennyi pihenésre? Általában a 10 nap a minimum, hiszen a regenerálódás nem megy egyik pillanatról a másikra. Még a leggyorsabb, legegyszerűbb szülés után is érdemes annyit pihenni, amennyit csak tudsz. Maradj ágyban a babáddal; etesd, aludjatok, ölelgesd.

2. Fogyassz nagyon sok folyadékot

Ha az embernek hirtelen egy újszülöttről kell gondoskodnia, hajlamos megfeledkezni önmagáról, és önnön szükségleteiről. Azonban a szervezetednek szüksége van vízre és tápanyagokban, vitaminokban gazdag folyadékra, hogy regenerálódhasson. Fogyassz finom leveseket, amelyekben sok vitamin és ásványi anyag van. Ezek feltöltik a lemerült raktárakat, energiát adnak.

3. Az étrendedben szerepeljen sok fehérje és leveles zöldség

A kiegyensúlyozott vércukorszint fenntartása ugyanolyan fontos, miután a baba megszületik, mint azelőtt, hogy várandós lettél. A szervezetnek szüksége van a megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszerre a tejtermeléshez, a hormonok egyensúlyba helyezéséhez, és a megfelelő gyógyuláshoz. Szánj időt rá, hogy tápláld önmagad ugyanúgy, ahogy a babádat is táplálod.

Mit egyél?

A fehérje létfontosságú. A csirke, a tojás, vagy a tofu fontos annak érdekében, hogy az energiaszinted növeld, ez által pedig felgyorsítsd a gyógyulást. A sötét, leveles zöldségek pedig tele vannak tápanyagokkal. Párolva vagy salátának, akár turmixokba keverve is nagyon egészségesek. A forró levesek és raguk is nagyszerű választásnak bizonyulnak, mivel táplálóak és könnyen emészthetők.

4. Kérj segítséget

Néhány nap könnyebb lesz, mint a többi, de lesznek nehezebb, nyűgösebb napok is. Ilyenkor nyugodtan kérj segítséget. Hívj egy takarítót, vagy főzzön a családra valaki. Az a fontos, hogy kérd a segítséget, mert senki sem gondolatolvasó.

Ha teheted, oszd meg a tapasztalataid másokkal is, akik hasonló élethelyzetben vannak, mint te. Csatlakozz egy csoporthoz a legnagyobb közösségi oldalon vagy a lakóhelyeden keress egy közösséget, ahol jól érzed magad, és eszmét is cserélhettek. Ez nagyban segít átlendülni a szülés utáni első egy-két hónapon, így megelőzheted a szülés utáni depressziót is.

5. Napfény, napfény és napfény

Amíg valaki vigyáz a picire, sétálj egy rövidet a környéken. Menj a szabadba egy fél órára, hogy magadba szívhasd a napfényt. Ez nemcsak a D-vitamin miatt fontos, hanem az általános közérzeted is javítja. Adj időt magadnak, hogy regenerálódhasson a tested és a lelked is, hiszen a szülés – minden szépsége ellenére – igen nagy megrázkódtatás volt.

6. Ne feledkezz meg a fontos tápanyagokról szülés után sem!

Egy jól megválasztott várandósvitamin végigkísér téged ezen a nagy kalandon. Már a fogantatás előtt segít abban, hogy a szervezeted feltöltődjön a szükséges vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel. A babavárás kilenc hónapja alatt támogatja a megnövekedett tápanyagigényed pótlását, a szülés után, egészen a szoptatás végéig pedig fenntartja az egészséges tápanyagszinted, hiszen ez az időszak sem kevésbé fontos sem a te egészséged, sem a kisbabád fejlődése szempontjából.

 

A lényeg: Légy jó önmagadhoz és regenerálódj boldogan!

 

Kovács-Hain Zsuzsa

gravida_optima-bliszter-2Válaszd a Gravida Optimát, amelyet úgy állítottak össze, hogy már a várandósság előtt, a tervezés fázisában is szedheted. Ezzel komoly támogatást tudsz nyújtani a szervezetednek, és jelentős mértékben tudod pótolni az omega-3 zsírsavakat.

A Gravida Optima olyan kismamavitamin, amely a várandósság teljes ideje alatt is megfelelő arányban és kiemelkedő minőségben biztosítja számodra és fejlődő babád számára a vitaminokat, az ásványi anyagokat és a nyomelemeket. A szülés után, a szoptatás végéig alkalmazhatod. Kétféle beviteli formával támogatja a megnövekedett tápanyagigényed – ezzel együtt az omega-3 zsírsavak – pótlását.

itt tudod megvásárolni


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!