A babád a méhedben, veled együtt érzi a szomorúságod 

A babád a méhedben, veled együtt érzi a szomorúságod 

A kisbabád a méhben nagyon sok dolgot érzékel a külvilágból. Ugyanígy abból is, amit te érzel, vagy veled történik. Ez egy csodálatos kötődés, ami a fogantatásától kezdve formálódik, alakul. A köldökzsinóron keresztül tehát nemcsak a tápanyagokat osztjátok meg egymással, hanem az érzelmeket is.

Ha jól érzed magad, optimistán tekintesz a világra, vidám vagy, az jó hatással van a babádra. Azonban ugyanígy a negatív érzelmek is hatással vannak rá. A negatív érzések mellé gyakran társulnak olyan életmódbeli változások, amelyek nem kedveznek az anyának: étvágytalanság, alvászaavarok, gyengeség érzése. Ezek a babádra sincsenek jó hatással.

Mit érez a baba, amikor az anyukája sír?

A méhben fejlődő baba fogantatása pillanatától folyamatos összeköttetésben van az édesanyjával. Ez a kötődés csak fejlődik, ahogy a baba egyre nagyobb lesz: megtanulja felismerni anyja hangját, érintését és illatát. Sokszor az anyák érzik a kisbabájuk különböző reakciót az egyes érzelmi szituációkra.  Vannak olyan módszerek is, amelyekkel te is kapcsolatba léphetsz a méhedben fejlődő gyermekeddel. A halk zene, a hasad megérintése és masszírozása, és a beszéd mind-mind ilyen módszerek. Azonban sajnos nem csak pozitív módon léphetsz kapcsolatba a babáddal. A negatív érzések kifejeződése, a sírás, már egy olyan ponton jön el, amikor az aggodalom, a szomorúság, a borús kedv elhatalmasodik rajtad. Ilyenkor különböző, ún. stresszhormonok termelődnek az anyai szervezetben, amelyek hosszan tartó expozíciója negatívan befolyásolja a kisbabádat.

Mivel a baba közvetlenül kapcsolódik hozzád, érzi és tapasztalja, ami veled történik. Ekkor még te vagy neki a minden. Te vagy a kapcsolata a külvilággal és a belső világgal is. Kutatások bebizonyították, hogy amit te érzel, azt érzi a kisbabád is, ugyanolyan intenzitással érzékeli a negatív és a pozitív élményeidet is, mint te. Ha szomorúságból sírsz, a baba ugyanazokat az érzéseket fogja érezni, és ugyanúgy fogja érezni, ahogy te, azaz szomorúságot, szorongást. A várandósság hónapjai alatt a baba felkészül az életre, és ezt azokon az üzeneteken keresztül teszi, amelyeket te, az édesanyja küldesz felé. A Kaliforniai Egyetemen a közelmúltban végzett kutatás, és az ebből készített tanulmány bebizonyította, hogy az anya érzelmi állapota befolyásolja a gyermek fejlődését a születés előtt és utána is.

a-baba-a-mehedben-veled-egyutt-erz-a-szomorusagod2

A placenta adja-veszi a szomorúság hormonális jeleit 

Ahogy a baba nő, folyamatosan üzeneteket kap az édesanyjától; és nemcsak a szíved hangja, vagy a zene van rá hatással. Ebben a szakaszban a baba vegyi jeleket kap a placentán keresztül; és ezek magukban foglalják az anya érzelmi állapotára vonatkozó jeleket is. Ha nagyon szomorú vagy súlyosan depressziós vagy, a baba is megtapasztalja ezt. És ez az érzelmi állapot életének nagy részében befolyásolja a fejlődését. Hosszú távon a depressziós anyák gyermekei neurológiai és pszichiátriai problémákkal kell, hogy szembenézzenek. 

A hangulati ingadozások befolyásolják a csecsemők érzelmi fejlődését

Mivel az anya lelkiállapota hatással van a gyermekre a születése előtt és után is, a legjobb stratégia a prenatális depresszió kezelése – ez egy nagyon jól kezelhető betegség. A probléma azonban az, hogy a nők ritkán kérnek pszichológiai vagy pszichiátriai vizsgálatot, értékelést a baba születése előtt.

A legjobb dolog, amit egy anya a terhességi időszak alatt tehet, az, hogy kiegyensúlyozott és nyugodt próbál maradni, mert ez segíti a baba egészséges fejlődését.

Tarjáni Rita


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!