Vége a játéknak!

Vége a játéknak!

A méhen belüli élet idilli, tompa hangok, halvány fények kísérik. A születés után minden megváltozik. A fények és a hangok élesednek, a jó meleg oltalomból a baba hűvösebb közegbe kerül. A baba mindaddig nyugtalan, míg nem érintkezik újra az édesanyjával. A babaélet legfontosabb szereplője, a nyugtató hang és arc mindig az édesanya lesz. Kisbabád, élete első hónapjaiban egyértelmű jelét adja annak, ha fáradt – sír. Persze minden kisbaba máshogy sír, de általában az édesanyák tudják, hogy ez a sírás AZ a sírás. A túl sok stimuláció túlterheli a kisbabát, kibillenti a megszokott rendjéből. Az első hónapokban épp csak annyit „foglalkoztasd”, amennyit jólesően bír.

A következő lépés

Amikor a szocializáció egy magasabb szintjére lép a babád, akkor már sokszor nem könnyű rájönni, hogy miért nyűgösködik; a foga jön épp, vagy fáradt, netán éhes? Ilyenkor sokat bizonytalankodhatsz.

Íme, néhány jel, amiből arra következtethetsz, hogy csemetéd elfáradt, itt a játékidő vége, és szüksége van egy kis szünetre, pihenésre:

 • Többször lecsukja a szemét játék közben, nagyokat pislog.
 • Elfordul.
 • A hátát homorítja.
 • Kerüli a szemkontaktust.

Ha a babád így jelzi, hogy fáradt már a játékhoz, próbáld megnyugtatni. Óvatosan rázogasd meg a karjait, dörzsölgesd a hátát, vagy fektesd le őt egy csendes szobában 10 percre, tegyél fel valami lágy zenét, és csak pihenjetek.

Sokat segíthetsz a babád nappalain azzal, ha kialakítasz számára egy esti rutint.

A baba sokkal nyugodtabb lesz, ha tudja, mi következik. Ha kialakul az esti rutin, valószínű, hogy az elalvás is könnyebben megy majd, és a baba nappal is sokkal kiegyensúlyozottabb lesz. Érdemes a rutinhoz akkor is ragaszkodni, ha épp nem vagytok otthon – ez segít megnyugodni a számára ismeretlen környezetben is.

Minél hamarabb alakítod/alakítjátok ki a rutint, annál jobb. Amikor a baba még csak 6-8 hetes, könnyen belerázódik abba a mintába, ami a családnak is kényelmes. A rutinszerű esték a szülőknek is jót tesznek, hiszen így az esték és az éjszakák tervezhetőbbek.

Az esti rutin kialakításáról ide kattintva olvashatsz!


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

 • gravida optima terhesvitamin

  28x

  kiszerelés
 • kismamavitamin

  84x

  kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!