Várandósság – Élet az anyaméhben

Várandósság – Élet az anyaméhben

Gondoltad volna, hogy a kisbabád már a születése pillanatában is igen sokat tud a körülötte lévő világról? No, persze nem olyan értelemben, ahogy egy nagyobbacska gyermek. Régebben azt gondoltuk, hogy a kisbabáknak semmilyen ismeretük nincs, de ez nem így van.

A pocakodban fejlődő kisbabáddal neked van a legszorosabb kapcsolatod. Érezheted, ahogy a hangod vagy az érintésed hatására megnyugszik. Olyan, mintha értené, mit mondasz neki. Tévhit, hogy az újszülött kisbabának semmilyen ismerete nincs az őt körülvevő világról. A hangodat és a párod hangját is ismeri már, sőt azokét is, akik a várandósság hónapjai alatt közel voltak hozzá.

Mit érez a babád a pocakodban?

A kismamák szubjektív tapasztalatait a kutatók tudományos alapokon is vizsgálták. Kíváncsiak voltak, mit éreznek valójában a magzatok édesanyjuk méhében. Amikor egy baba világra jön, már számos érzékszerve működik, csupán még nem tökéletesek. A fejlődése során ezeket tökéletesíti. A pocakban azonban már minden kialakul, a hallás, az ízlelés, a szaglás képessége, sőt a látás is. A magzat képes egymástól megkülönböztetni az árnyékot és a fényt. A hallás tekintetében is egyértelmű lett a vizsgálatok eredménye: a magzat hall, és képes hangokat megjegyezni egy bizonyos szinten.

A babád „kis lakásában” a csend egyáltalán nem jellemző. Mindig vannak visszhangok, halk neszek az anyaméhben. A szíved dobogása, az emésztésed és a véred áramlása is különböző zajokkal jár, amelyeket a baba érzékel, ám gyorsan megszokja őket. Új hangoknak a külvilág zajai számítanak, ezeket azonban a te tested és az őt körülvevő magzatvíz szépen megszűri, így nem károsíthatják a babát, bármilyen élesek, hangosak legyenek is.

A különböző hangokra a magzat reagál is

Megfigyelték, hogy egyes zajokra, hangokra felgyorsul a szívverése, mások hatására lassul. Ismétlődő hangokhoz hamar hozzászokik, nem rezzen össze, nem mozdítja már el a fejét, és nem lesz hevesebb a szívdobogása sem. A kutatások bebizonyították, hogy a baba a várandósság utolsó szakaszában már képes arra is, hogy megkülönböztesse a női hangokat a férfi hangoktól, sőt, a te hangodat el tudja különíteni másokétól. ez a születése után nagy segítségedre lehet, ha szeretnéd megnyugtatni.

Nem butaság mondókákat, kis énekeket dúdolni a pocakban fejlődő kisbabádnak, mivel születése után ezeket is képes felismerni, és megnyugtatják, álomba ringatják őt.

Apa is fontos szereplő

Az apává válás, apává érés már a várandósság alatt elkezdődik. Minden édesapa másképp éli ezt meg, ám a magzat szempontjából nagyon előnyös, ha az apa jelen van, fizikailag is…

A kismamák szívesen érnek a pocakjukhoz, ezzel mintegy simogatják a még meg sem született gyermeküket. Az apai kéz is ugyanilyen fontos a várandósság alatt az anyának és a babának is. Ez is a kapcsolat kiépítését szolgálja a gyermek és a szülei között. Az apuka számára is elengedhetetlen az előzetes kapcsolat építése, hisz így már ismerősként üdvözölheti a kisbabát, amikor megszületik.

Ha többet szeretnél tudni az anyaméhben zajló magzati életről, olvasd cikkeinket.


Tarjáni Rita


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!