Úristen! Fiú! Most mihez kezdjek?

Úristen! Fiú! Most mihez kezdjek?

„Két kislány anyukájaként a legboldogabb ember vagyok a Földön. Ha fiaim lennének, ugyanígy éreznék, de nem volt ez mindig így. Az első várandósságom során többször hallottam azt az orvosomtól, hogy kisfiút hordok a pocakomban. A hír először sokkoló volt, nem tudtam elképzelni, mit kezdjek egy fiúval.” Zita történetét Ligeti Anna jegyezte le.

„A családunkban valamilyen oknál fogva eddig csak lányok születtek. Valahogy én sem tudtam elképzelni azt, hogy fiam legyen. Az ultrahang-vizsgálatok előtt mindig izgultam, valahol belül mindig arra vágytam, hogy az orvos most azt fogja mondani, hogy a baba kislány. De ez nem történt meg. Mindig azt mondta, hogy úgy néz ki, hogy fiú. Nem volt más hátra, mint az, hogy hozzászoktassam magam a gondolathoz, hogy fiús anyuka leszek. Eleinte nehéz volt, de egyre jobban megbarátkoztam a focival, az autókkal és a sok-sok kisfiús dologgal, ami rám várt.

Kilenc hónapig készültem, hogy a kisfiú nemsokára betoppan az életünkbe, és minden eddigi elképzelésem megváltozik majd. Amikor elérkezett a nagy nap, a lelkem mélyén úgy éreztem, még nem készültem fel. A baba felsírt, és az orvos közölte, hogy kislány! Furcsa ezt most kimondani, de megkönnyebbülést éreztem, örömöt, és egy kis csalódottságot is. Hogy miért? Mert kisfiút vártam. Átállítottam a gondolataimat, még az érzéseimet is megpróbáltam programozni, és nagyon jól sikerült. Már vártam, hogy megismerhessem a fiamat. Helyette egy tündéri kislányt kaptunk, ami igazi csoda volt számomra.

A várakozás alatt persze rájöttem, hogy mindegy, hogy milyen nemű gyermekem születik majd, a boldogságom határtalan lesz. Mégis nehezemre esett ″átállni″ a lányról fiúra. Az ultrahang-vizsgálatra úgy tekintettem eleinte, mint arra a megoldásra, ami hitelt ad az elképzelésemnek – miszerint kislányom lesz. Ahogy közeledtünk a végéhez, örültem, hogy az ultrahang nemcsak a baba nemének meghatározására való eljárás, hanem születési rendellenességek kiszűrésére is alkalmas.

Úristen! Fiú! Most mihez kezdjek?


A szülés után persze már elképzelni sem tudtam, hogy valaki más legyen, másmilyen legyen a gyerekem. Úgy volt tökéletes, ahogy volt. Hálás voltam, hogy a karomban tarthatom.

Belegondoltam, hogy vajon a várandósság alatti bizonytalanságomból mit érezhetett a kisbabám. Befolyásolja-e ez vajon a további kapcsolatunkat? A szülés élménye elhomályosította azt az aggódást, hogy vajon fiú lesz-e. Az egész elementáris történés valahogy kioltotta bennem azt az elvárást, hogy lány legyen, nem is érdekelt más, csak az, hogy végre itt van. Érdekes módon, az öröm, amit éreztem, hogy lány lett, nem volt olyan nagy, inkább annak örültem, hogy egészséges – még akkor is, ha ez egy közhely.

Bűntudatom volt. Úgy éreztem, pocsék anya vagyok, hogy egyáltalán megfordult bennem, hogy nem akarom, hogy kisfiú legyen. Olyan dolgok jártak a fejemben, amelyekre így, utólag nem is igen tudok magyarázatot adni még önmagamnak sem. Egy dologban voltam biztos: a születésével elmélyült köztünk egy olyan kötelék, amely már akkor is létezett, amikor a pocakomban volt. Ehhez semmi köze annak, hogy fiú vagy lány.

A második várandósságom már felszabadult volt. Nem gondolkodtam azon, vajon fiút vagy lányt hordok a szívem alatt. Bármilyen nemű lehetett volna, ugyanúgy örültem volna. Nyugodt voltam és boldog. Kislányt szültem másodszorra is, de ezt csak a szülés után fél órával tudtam meg. Addig nyugodtan feküdtünk ő és én. Szopizott, és minden nagyon békés volt. Szinte mellékes dologként kérdeztem rá, hogy milyen nemű.

Sikerült legyőznöm a bennem rejtőző gondolatot, hogy én csak kislánnyal boldogulnék. Most már nem is akarom tudni, hogy a harmadik kisbabám milyen nemű lesz. Ugyanúgy nyugodt vagyok, ahogy a második várandósságom idején.

Nem vásárolok előre, csak néhány uniszex darabot, lesz, ami lesz, lesz, aki lesz. A lényeg a szeretet, és az, hogy egy olyan családba érkezzen, ahol várják őt tiszta szívből.”


Ligeti Anna

Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!