Ugye te szereted a várandós tested? Íme, a mi listánk, amiért szeresd önmagad most is

Ugye te szereted a várandós tested? Íme, a mi listánk, amiért szeresd önmagad most is

Kismamaként számtalan változáson esünk át a kilenc hónap alatt, ez teljesen természetes. Vannak, akikről alig lehet megmondani, hogy egy kis élet növekszik a pocakjukban, másoknál már egész hamar látható jelei vannak annak, hogy nincs egyedül. A testi változások nagyon sokféleképpen hatnak ránk. Vannak, akik túllendülnek rajtuk, hiszen ezek természetes dolgok, sokan azonban sajnos önbizalomhiánnyal küzdenek. Íme, 5 ok, amiért nagyon szeretheted a tested a várandósság alatt is (a lista természetesen bővíthető).

„Úgy nézek ki, mint egy bálna!”, „Hihetetlen, hogy mennyit híztam!”, „Ez borzasztó, ugye visszaváltozom majd?” – ilyesmi gondolatok teremnek minden elégedetlen kismama fejében a saját testével kapcsolatban. Ha te is hasonlóan gondolkodsz magadról, itt az ideje, hogy átgondold, mik a pozitívumai a várandós testednek. Írhatsz magadnak saját listát, vagy tedd ki a hűtődre a miénket.

1.   Nem vagyok egyedül

Egy kisbaba a legeslegjobb "lakótárs". Érzed, ahogy mozdul benned, és már szinte a fogantatásától kezdve lelki kapcsolat van köztetek. Mindig érzed őt, akkor is, ha nem mozog éppen. Ez csodálatos érzés. Mindig ott van veled. És hidd el, olyan gyorsan elröppen ez a kilenc hónap!

2.   Szuper melleim lettek!

A fogantatás után már nagyon hamar érzed, hogy milyen kemények a melleid. Ez csak fokozódni fog, ahogy a kisbabád fejlődik. A melleid meg is nőnek, valószínűleg új melltartókra is szükséged lesz. Hát nem csodálatos?

3.   Végre nincs menstruáció

Sok írás szól arról, hogy szeressük a menstruációt, mert az nőiségünk egyik mutatója. De tegye fel a kezét az, aki tényleg tiszta szívből szereti azokat a napokat, amikor menstruál! Szerintem nincsenek olyan sokan. A várandósság kilenc hónapja alatt a menstruációd elmarad, nem kell foglalkoznod ezzel. És van egy jó hírem: a szülés után is még egy darabig nélkülözheted. Ennek az időnek a hossza attól függ, hogy meddig szoptatsz.

4.   Végre kényelmesen öltözhetek

Babával a pocakodban az ő biztonsága a legfontosabb számodra. Nem a te kényelmed miatt viselsz kényelmes ruhákat, hanem azért, mert azt akarod, hogy ő jól érezze magát, ne szorongassa semmilyen ruhadarab. Várandósságod alatt senki sem várja el tőled, hogy körömcipőben és szűk farmerben járj. Ilyenkor a pocakban könnyített darabok, a lapos cipők jönnek, és ez így jó!

5.   Szuper a szex és most nem kell fogamzásgátló sem

A várandósság első és harmadik trimeszterében nem annyira van előtérben a szex, ugyanakkor a második harmadban általában kiugróan magas a kimamák libidója. Fizikailag is minden megváltozik egy kicsit. A nemi szervek vérellátása megnő, duzzadtabbá válnak a nagy- és a kisajkak is. Az orgazmuskészség is változhat. Aki eddig is jól átélte, még jobb lesz számára a csúcspont, aki pedig esetleg küzdött, az könnyebben éri el. És még egy bónusz! Most nem kell törődnöd a fogamzásgátlással.

Látod, mennyire különleges a női test? Csak te vagy erre képes. Csak te tudsz egy másik életet hordozni, majd kilenc hónap múlva világra hozni. Becsüld és szeresd a tested, hogy a lelked jól érezze magát benne.

 

Komáromi Csenge


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!