Tudatosabb kismamák, tudatosabb babavárás

Tudatosabb kismamák, tudatosabb babavárás

Néhány évtizeddel ezelőtt még nagyon kevés volt az a tudás, amivel a várandós kismamák rendelkeztek az állapotukkal kapcsolatban. Manapság azonban sokkal felkészültebbek és tudatosabbak a nők. Ma már a fókusz nemcsak a kilenc hónapon van, hanem már az az időszak is ugyanilyen fontos, amely a babatervezésről szól.

Mit csinálnak másképp a mai kismamák?

Sok-sok olyan tényező van a babavárással kapcsolatban, ami változott az utóbbi évtizedekben. A nők rengeteg helyen tudnak utánanézni a várandóssággal kapcsolatos tudnivalóknak, a kisbabák fejlődésének, a szülés utáni időszaknak. A háttértudással azonban nem elégednek meg. Mindent megtesznek azért, hogy a leendő gyermeküknek a lehető legjobb legyen.

1. Sokkal tudatosabbak a tervezés időszakában

A mai nők már pontosan tudják, hogy a babavárás nem akkor kezdődik, amikor először látja a két csíkot a terhességi teszten. Tudják, hogy nagyon fontos, hogy milyen „környezetben” fejlődik majd a baba. Tudják, hogy elengedhetetlen, hogy a szervezetük csúcsformában legyen.

2. Folsav és más fontos tápanyagok

Már a babatervezés időszakától kezdve fontosnak tartják, hogy a szervezetük feltöltődjön a megfelelő tápanyagokkal. Ennek érdekében kiegyensúlyozottan táplálkoznak, az évszaknak megfelelő zöldségekkel és gyümölcsökkel egészítik ki az étkezéseket. Okosan választanak terhesvitamint, hiszen ezt már a fogantatás előtt is fontosnak tartják. A céljuk az, hogy a kisbabájuk megfelelően fejlődhessen, valamint a saját egészségüket sem bízzák a véletlenre.

3. Fontos nekik a mozgás

Még azok a nők is, akiknek nem az életük része a mozgás, tudják, hogy ez kiemelten fontos akkor, ha kisbabát szeretnének. A szervezetet meg kell erősíteni, hiszen nemsokára hatalmas terhelésnek lesznek kitéve mind az ízületek, mind az izomzat.

4. Sokkal jobban figyelnek a stresszre

Tudják, mi az a jó és rossz stressz. Tisztában vannak azzal, hogy hogyan kell levezetni, feldolgozni a rossz irányú impulzusokat. Óvják magukat attól, hogy túlzottan eluralkodjon a mindennapokon a stressz, amit már nem lehet irányítani.

5. Tudatosabban fogadják meg a tanácsokat

Ez a pont is nagyon fontos, hogy ebben a listában szerepeljen. Régebben a kismamák mindenkinek hittek, aki csak tanácsot osztogatott számukra. Manapság már sokkal tudatosabban szelektálnak a nők. Nem veszik készpénznek a médiában hallottakat, a szomszéd, az ismerős, a barátnő szavait. Mindent alaposan átgondolnak, utána olvasnak és arra törekednek, hogy helyes döntéseket hozzanak a saját és a kisbabájuk érdekében.

6. Tudatosabban foglalkoznak magukkal

Nagyobb hangsúlyt fektetnek az én-időre, ami nagyon fontos. A mai gyors, rohanó világhoz nagyon nehéz alkalmazkodni. A mai kismamák tudatosan figyelnek arra, hogy nyugalom legyen körülöttük és megéljenek minden pillanatot.


Tarjáni Rita


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!