Tisztelet, empátia, érzelmek… – Mit tanul egy fiú az édesanyjától?

Tisztelet, empátia, érzelmek… – Mit tanul egy fiú az édesanyjától?

Arról már írtunk, milyen fontos egy gyermek életében az édesapa tanítása. Értékrendjének kialakulásában kulcsszerep jut az apának, ugyanakkor a gyermek lelki fejlődésében az anyai szerep kiemelkedő.

1. Érzelmeket átadni

Az anya-gyermek kapcsolat már az anyaméhben elkezdődik. Ez a kapocs a szülés után még tovább erősödik. A nők pont ezért sokkal jobban átérzik a gyermekük lelki, érzelmi állapotát. A reakcióikat többnyire az érzelmek irányítják, és ezt képesek átadni a gyermeküknek, legyen az lány, vagy fiú. A fiúknál azonban ennek nagy jelentősége van. A fiú az édesanyja érzelmi intelligenciáját veszi át, és abból tanulja meg, hogyan lásson bele mások indíttatásaiba.

2. Kommunikálni

Tény, hogy a nők általában sokkal jobbak a kommunikációban. Az anya képes arra, hogy a fiának átadjon ebből a tudásból, és arra is megtanítja őt, hogy hogyan kell alkalmazni a megszerzett tudást.

3. Felelősséget vállalni

A szoros anya-fiú kapcsolat egyik nagy előnye, hogy a fiú megtanulja, hogyan vállaljon felelősséget a tetteiért. Mivel ennek a birtokában vannak, életükben nagyobb a valószínűsége annak, hogy sikeresek lesznek, mint azok a fiúk, akiknek az anyjukkal egyáltalán nem szoros, vagy nincs kapcsolatuk.

4. Megfontoltnak lenni

A nők sokkal inkább hajlamosak arra, hogy mindent jól megtervezzenek. Szem előtt tartják az egész családot: az egészségüket, az életüket, a jövőjüket. Egy fiú ezt is meg tudja tanulni az édesanyjától, ha eléggé fogékony rá.

5. Gondoskodónak lenni

A gondoskodás nagyon fontos egy kapcsolatban. Az anya-fiú köteléket az anya gondoskodása teszi teljessé, a fiú későbbi életében pedig az eltanult gondoskodás biztosítja a párkapcsolata teljességét. Ezzel megtanulja, hogyan legyen igazán nagylelkű és gyengéd a nőkkel

6. Empatikusnak lenni

A fiú közeli kapcsolata az édesanyjával sok pozitívumra tanítja, amit a későbbi életében tud jól használni. Az empátia és a tisztelet mások iránt is egy ilyen pozitívum. A fiú figyeli anyját, magáévá teszi az ő reakcióit, és ezekkel a példákkal felvértezve vág neki az önálló életének.

Látszik, hogy egy fiúgyermek lelki és mentális fejlődése szempontjából nemcsak az apa nagyon fontos, hanem az anya útmutatása is elengedhetetlen. A nők a szeretet nyelvén nevelik fiaikat, akik ebből tanulják meg, hogyan viselkedjenek majd a nőkkel, hogyan alapozzák meg párkapcsolatukat, hogyan álljanak bástyaként, mégis érzelmekkel a nők háta mögött.


Tarjáni Rita


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!