Harmóniában – testsúly és lélek a várandósság alatt

Harmóniában – testsúly és lélek a várandósság alatt

Ugye, abban egyetérthetünk, hogy a várandósság azért nem mindig fenékig tejfel? Sok-sok nehézséggel kell szembenézni a kilenc hónap alatt. Az egyik ilyen lelkileg igen meg tud viselni, ez pedig a testsúly növekedése. Amikor várandós voltam, sokszor azon kaptam, hogy tehetetlenül nézem, ahogy hízok, és már-már a reményt is elvesztettem, hogy az alakom valaha másmilyen is lehet. Ha te is sokszor érzed úgy, hogy csak otthon ülsz, és a mérleg egyre többet mutat, olvass tovább.

Lelki nehézségek

A cím megfogalmazása nem véletlen. A kismamák többségének okozhat komoly lelki megpróbáltatásokat a növekvő testsúly. A depressziós esetek egy része is emiatt fordul elő. Amellett, hogy jó anya leszel-e, nyilván az foglalkoztat leginkább, hogy az alakod vajon a régi lesz-e a szülés után. Ez sok mindenre kihat az életben, hiszen a kisbabád világrajövetele után nemcsak édesanya leszel, hanem nő is, valakinek a párja, társa, szeretője, szexpartnere is. Ez nagyon nehéz, ha nem vagy magaddal elégedett, és nem tudod elfogadni a megváltozott tested.

Egészségi problémák

Azon túl, hogy lelkileg nehezen tudsz megbirkózni a változásokkal, az egészségedre is hatással vannak mind a testi, mind a lelki problémák. Fontos, hogy tudd, nem ugyanazok vonatkoznak egy olyan kismamára, aki ideális testsúllyal vág bele a várandósságba, mint arra a kismamára, aki esetleg némi túlsúllyal indul neki. Az a súly, ami a várandósság alatt rakódik rád, nemcsak a te hízásod, hanem igen sokat tesz ki belőle a kisbabád, a méhlepény, a magzatvíz, maga a méh és a véred is több lesz. Ez így együtt kb. 8-9 kiló, így az ideális súlygyarapodás kb. 10-12 kiló.

Ha ennél többet szedsz magadra, az megnehezítheti a dolgod a szüléskor és persze utána is nehezebben rendeződik vissza a tested.

Mit tehetsz?

Már a várandósság előtt érdemes életmódot váltanod. Kezdj el valamit sportolni, amiben örömöd leled, mert ezzel már nagyon nagyban megalapozhatod az egészséged. Nemcsak a várandósság miatt fontos ez, hanem az általános egészségi állapotod miatt is. Kezdj el egészségesebben étkezni, kerüld a kalóriadús, ám értéktelen gyorsételeket, előre elkészített falatokat. Friss alapanyagból főzz, és tartsd be az egészséges étkezés fő szabályait. A várandósság alatt ne diétázz, de figyelj arra, hogy továbbra is egészséges, friss ételeket fogyassz. Az alkoholtól tartózkodj, és semmiképp ne dohányozz. Ezek ugyanis akadályozzák a tápanyagok felszívódását. A vitamin-, ásványi anyag- és nyomelem-raktáraid legyenek feltöltve, mire eljutsz odáig, hogy babát vállalj. Ezt az egészséges táplálkozáson felül olyan vitaminkészítmény szedésével pótolhatod, amelyet kifejezetten úgy alkottak meg, hogy a várandósság előtt, alatt és utána is segíti az egészséged megőrzését. A helyes táplálkozás és a mozgás a megfelelő súlygyarapodás alapja.

Ahhoz, hogy sikeresen vedd az akadályokat, fontos, hogy lelkileg és testileg is harmóniában legyél. Fogadd el, hogy a babavárás bizony változásokkal jár. Lelkileg is, testileg is megváltozol majd, de a szülés után lehetőséged van arra, hogy minden visszarendeződjön. Csak rajtad múlik, hogy hogyan alapozod meg a harmóniát.

Az, ha sikerül jól kivitelezned ezt, és leküzdöd az akadályokat, nagyon erőssé tesz mentálisan, ami a babavárás alatt és után pozitív hatással lesz rád és a babádra is.


Tarjáni Rita

Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!