Testhelyzetek a sikeres szoptatásért

Testhelyzetek a sikeres szoptatásért

A szoptatás az egyik legtermészetesebb dolog a világon, ám gyakorlást igényel. Meg kell tanulni, hogyan kell tartani a babát, és hogyan kell összehangolni saját igényeinket a kicsiével. Fő a türelem, és nem szabad feladni. Íme néhány jól bevált pozíció, hogy a szoptatás a lehető legkönnyebben menjen:


Bölcsőtartás

Ez a klasszikusnak mondható pozíció. A baba feje a karodon nyugszik. Célszerű egy székre vagy fotelba ülni, hogy a karod egy karfára fektethesd. Pihentesd a lábad egy széken vagy lábtartón. Tartsd az öledben a kicsit úgy, hogy a baba egész testével feléd forduljon, ne csak a feje, mert úgy hamar elfárad, és esetleg sírni kezd. A fejét azzal a karoddal támaszd, amelyik mellből épp szoptatod. Az alul lévő karját kényelmesen húzd be a te karod alá, így a keze a te oldaladhoz kerül, és nem lesz rajta súly, nem fog zsibbadni. Ha császármetszéssel szültél, ez a pozíció kényelmetlen lehet az első egy-két hónapban a hason lévő terhelés miatt.

Testhelyzetek a sikeres szoptatásért

Bölcsőtartás 2

Abban különbözik az első bölcső tartástól, hogy a baba feje nem azon a karodon nyugszik, amelyik mellből épp szoptatsz, hanem az ellentétes kezeddel tartod. tehát ha jobb mellből szoptatsz, akkor a bal kezed és karod tartja a baba fejét és testét.
Ez a tartás a kis csecsemőknél működik jól, illetve azoknál a babáknál, akiket nehezen lehet mellre tenni.

Testhelyzetek a sikeres szoptatásért

Kereszttartás

A baba azon az oldalon van, amelyik mellből szoptatod, csak épp a teste nem az öledben van, hanem melletted fekszik. Ennél a tartásnál is fontos, hogy a baba feléd nézzen, te pedig a karoddal támaszd meg őt. A fejét a kezeddel tartsd meg. De légy óvatos - ne nyomd nagyon magad felé. Érdemes kipróbálni ezt a tartást, ha császármetszéssel szültél, mert így a baba súlya nem nyomja a hasad. Ha nehezen tudod mellre tenni a babád, akkor is beválhat ez a módszer, mert a kicsi fejét könnyen tudod irányítani. Jó tartás ez azoknak az anyáknak is, akiknek lapos a mellbimbójuk, és ebben a tartásban jól tudnak szoptatni az ikres anyukák is.

Testhelyzetek a sikeres szoptatásért

Fekvő helyzet

Ebben a pozícióban te is pihenhetsz. Az a fontos, hogy a hátad és a csípőd egyenes vonalban helyezkedjen el. Támasztéknak betehetsz a hátad mögé párnákat, használhatsz szoptatóspárnát is. Ha a babádnak szüksége lenne egy kis emelésre, egy nagy párnát tegyél alá. Az egész testét emeld, ne csak a fejét. Így nem kell majd bedőlnöd, hogy elérje a mellbimbót. Ideális ez a tartás, ha nehezen szültél vagy császármetszéssel segítették világra a babád. Nagyon jól jön az éjszakai etetéseknél is.

Testhelyzetek a sikeres szoptatásért

Minden testhelyzetben nagyon fontos, hogy mind a babád, mind te jól érezzétek magatokat. Nem szabad sehol nyomást vagy kényszerű tartást érezned. Figyelj, hogy a babád nagyra nyissa a száját, és lehetőleg a teljes bimbóudvart bekapja. Fontos, hogy szabad légzést biztosíts számára. Így biztos lehetsz benne, hogy mindent elkövettél, hogy sikeres legyen a szoptatás. Ha szükséges, minden szoptatáshoz más-más testhelyzetet is kipróbálhatsz. Sok sikert!

Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!