Tényleg apa leszek?

Tényleg apa leszek?

Amikor kisbaba érkezik egy családba, nemcsak az édesanya fejében kavarog ezernyi kérdés, hanem a kispapák is tele vannak kétellyek: Vajon van helyem a szülésnél? Mit kezdek majd a kicsivel? Mikortól számítok apának?

Akárhogy is terjed az a nézet, miszerint mindkét szülő egyformán fontos, mégis a mai napig sokan úgy gondolják, hogy a várandósság, a szülés és a gyermek gondozásának, nevelésének kezdeti időszakában az apa szerepe másodlagos az anyáéhoz képest. Pedig az apaság nem kevésbé fontos és felelősségteljes, mint az anyaság. A férfiakat azonban nem készítik fel arra, mi vár rájuk, mi segíthet nekik abban, hogy megtalálják helyüket az új szerepben.

Az apai szeretet már a várandósság idején is nagyon fontos. A születendő gyermek a méhen belül is hallja az apa hangját (az anyáéhoz hasonlóan), sőt, nem csupán a fülével hall, hiszen a magzatvíz által közvetített hang rezgését bőrével, izmaival csontjaival, belső szerveivel is érzékeli. Megszületéskor „régi ismerősként” veszi szemügyre szüleit.

Napjainkban egyre több pár dönt amellett, hogy az apák elkísérik a nőt a szülőszobára. Mondhatjuk azt is, hogy ez már szinte elvárás. Van, aki összetartó erőnek érzi, de ez csak akkor lehetséges, ha a döntés mögött nem divat vagy külső nyomás, hanem belső meggyőződés áll mindkét fél részéről. Nincs jó vagy rossz döntés: együtt és külön szülés is lehet a kiindulása a babával való harmonikus, biztonságot nyújtó kapcsolatnak. A gyermekhez való kötődést nem az határozza meg, hogy az apa jelen volt-e a szülőszobában, sokkal inkább gyermekével kapcsolatos hozzáállása, érzései, beállítódása. Vannak apák, akik nehezen tudnak ráhangolódni az újszülöttre, arra várnak, hogy gyermekük cseperedjen, önállóan mozogjon, beszéljen ahhoz, hogy oda tudjanak igazán fordulni. A legfontosabb, hogy a környezet ne erőltessen rájuk valamilyen elvárt apaszerepet. Az a legjobb, ha a kisbaba és az apa  között magától, fokozatosan alakul ki a kölcsönös szereteten alapuló kapcsolat.

Arra, hogy valaki mitől válik igazán jó apává, nincs egységes recept. A legjobb az, ha az apa, az anya és a gyermek közösen alakítják ki a számukra legmegfelelőbb kapcsolatot. Ehhez a legfontosabb, hogy az apa (is) ráhangolódjon gyermekére, tanulja meg a jelzéseit, ismerje ki szokásait  és igényeit.

Frank Róbert


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!