Sok plusz kiló várandósan – Nem törvényszerű

Sok plusz kiló várandósan – Nem törvényszerű

Amikor egy nő gyermeket vár, képes megfeledkezni arról, milyen fontos továbbra is betartani az egészséges életmódot. Sokan, ahogy megtudják, hogy kisbabát várnak, képesek azonnal kettő helyett enni. Azt gondolják, a várandósság alatt szabad csak úgy nassolni, és annyit enni, amennyit akarnak. Ám ez nem így van, kontroll alatt kell tartani a testsúlyt, hogy az anya és a baba egészsége ne kerülhessen veszélybe.

Tudnod kell, hogy bizonyos mértékű hízás kikerülhetetlen és természetes a várandósság alatt, hiszen a plusz kilók nem (csak) zsírból rakódnak rád. A súlytöbbletet a fejlődő magzat, a magzatvíz súlya, a méhlepény, a növekvő méh, az emlők gyarapodó súlya, a több vér és a szervezetben felhalmozódó víz határozza meg. A tested folyamatosan változik és alkalmazkodik a várandóssághoz, a növekvő testsúlyhoz. Emiatt növekszik az izomtömeged is, ami szintén egy-két plusz kilóval jár.
 
A várandósság előtti súly is fontos

A várandósság előtti súlytól is függ az, hogy mennyit érdemes híznod a babavárás alatt. Ha súlyfelesleggel küzdöttél, más az ajánlás, mint akkor, ha optimális súllyal indultál neki a várandós hónapoknak. A széles körben elfogadott súlygyarapodást meghatározza a kismama testtömeg-indexe (vagyis a BMI)
Ha vékony a testalkatod, és a BMI-d kevesebb, mint 18,5, akkor az ideális hízás 12-18 kiló között van. Normál testalkatúnak számítasz, ha a BMI-d 18,5-24,9 közötti. Ebben az esetben a javasolt hízás 11-16 kiló. Ha a testtömeg-indexed 25 felett, de 30 alatt van, akkor enyhe túlsúllyal küzdesz, így a javasolt hízásod várandósság alatt 7-11 kg. Ha azonban jelentős a túlsúlyod, vagyis a BMI-d 30 feletti, akkor nem ajánlott 5-9 kilónál többet hízni.
 
Komoly problémákhoz vezethet a várandósság alatti elhízás

Annak ellenére, hogy a várandósság alatti túlsúly komplikációkat is okozhat, még mindig nagyon sokan tekintenek úgy erre az időszakra, hogy ekkor annyit esznek, amennyit akarnak, és nem kell semmilyen rendszerhez igazodni, hiszen a „kicsi akarja így”. Ám ez rossz döntés, mert akár terhességi diabétesz vagy magas vérnyomás is kialakulhat. Ezek a gondok pedig megemelhetik a vetélés vagy a koraszülés esélyét. A magas vérnyomás problémákat okozhat a méhlepénynél: rendellenességekhez vagy a placenta leválásához vezethet. a cukorbetegség a magzatnál okozhat fejlődési rendellenességet, de akár a születési súly is megnövekedhet, ami újabb komplikációkat okozhat.
 
Mit tehetsz, hogy elkerüld az egészségtelen súlygyarapodást?

Először is, felejtsd el, hogy ha kisbabát vársz, kettő helyett kell enned. Az életed ugyanúgy folytatódhat tovább, ugyanúgy táplálkozhatsz egészségesen, egészséges mértékben, ahogy ezelőtt. Arra kell nagyon figyelned, hogy olyan élelmiszereket válassz, amelyek tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel. Minden táplálékfajtára szükséged van, fogyassz hát elegendő fehérjét, szénhidrátot és zsírt is.

121089936_s

A baba fejlődésével a te energiaszükségleted is emelkedik, ennek ellenére nem kell nagymértékben emelni a kalóriabevitelt. Csak a második és harmadik trimeszterben kell kb. 300 kalóriával többet bevinned. Tudnod kell, hogy pusztán a táplálkozással nem tudod majd pótolni a megemelkedett tápanyagigényed, ezért szükséged lesz kiemelkedő minőségű összetevőkből álló várandósvitaminra. A folsav-, folát- és omega-3 zsírsav-bevitelt csak így tudod biztosítani magadnak és a magzatnak.
Az, hogy egészségesen táplálkozol, már önmagában is nagy lépés az elhízás elleni harcban, ám ami ezt a küzdelmet még hatékonyabbá teszi, az a mozgás. A folyamatos sport nagyon jót tesz, még akkor is, ha ez csak séta. Figyelj arra, hogy ne merülj ki túlságosan, ne végezz olyan mozgásformát, amely túlságosan megerőltető.

A Gravida Optima várandósvitamin megfelelő arányban és kiváló minőségben tartalmaz minden olyan tápanyagot, amelyek segítenek abban, hogy a saját és a kisbabád egészsége a lehető legnagyobb rendben legyen, és a babád zavartalanul fejlődhessen.

gravida_optima-bliszter-2Válaszd a Gravida Optimát, amelyet úgy állítottak össze, hogy már a várandósság előtt, a tervezés fázisában is szedheted. Ezzel komoly támogatást tudsz nyújtani a szervezetednek, és jelentős mértékben tudod pótolni az omega-3 zsírsavakat.

A Gravida Optima olyan kismamavitamin, amely a várandósság teljes ideje alatt is megfelelő arányban és kiemelkedő minőségben biztosítja számodra és fejlődő babád számára a vitaminokat, az ásványi anyagokat és a nyomelemeket. A szülés után, a szoptatás végéig alkalmazhatod. Kétféle beviteli formával támogatja a megnövekedett tápanyagigényed – ezzel együtt az omega-3 zsírsavak – pótlását.

itt tudod megvásárolni

Komáromi Csenge


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!