Pillanatok a szülőszobán és utána

Amit feltétlenül fotózzatok le

Emlékszem, mindkét gyermekem születésénél a férjem fotózott. Az egész kész káosz volt. Fogalmunk sem volt, mit örökítsünk meg, egy valami volt teljesen biztos, a szülést, magát egyik esetben sem szerettem volna fotón viszont látni. Összegyűjtöttük most, hogy melyek azok a pillanatok, amelyeket egyszer jó lesz majd visszanézni, ezért feltétlenül fotózzátok le.

A születés utáni első pillanat

Az anya és a gyermek első találkozása olyan momentum, amit egy édesanya soha nem felejt el. Abban benne van 9 hónap feszült és örömökkel teli várakozása, minden kiadott erő, minden elsírt könnycsepp. Kár lenne kihagyni ezt a fotót a családi gyűjteményből. Ha császármetszésre kerül sor, akkor az édesapa és gyermeke első találkozását örökítheti meg egy nővér, később pedig sor kerül az anya-gyermek összebújásra is.

Apával

Nincs szebb és torokszorítóbb érzés, mint amikor életed két legfontosabb embere először találkozik. Ez a pillanat felér nagyon sok boldogsággal.

A nővérkével

A születése után általában egy-két nővérke látja el a babát. Ha engedik, csinálj róluk is egy fotót a kicsivel.

Az alvó baba

A kórházban – általában – amikor alszik a baba, akkor te is elalszol kicsit, hogy tudj pihenni. Ne szalaszd el gyermeked első legszebb álmait. Csinálj egy-két pótolhatatlan alvós fotót. Később imádni fogjátok. Érdekes lesz majd összehasonlítani a második-harmadik gyerkőc hasonló fotóival.

A tesók együtt

Ha már van nagyobb gyermeked, akkor természetes, hogy már nagyon várja az első találkozást a pocaklakóval. Eddig még csak elképzelni sem tudta, milyen lesz majd a kistesó. Az első találkozásuk igazán felemelő pillanat. Kattintsd le mindenképp.

nagyi, nagypapi és a baba

A nagyszülők várakozása nem volt kevésbé feszült, mint a szülőké, ez alatt a 9 hónap alatt. Valószínűleg egész idő alatt csak az unokáról tudtak beszélgetni, álmodozni. Szívesen vettek volna részt minden előkészületben, sokan még a szülésen is ott lettek volna, ha úgy alakul, hogy megtehetik. Amikor bejönnek meglátogatni a babát és téged, ne hagyd ki a fotót. Örökítsd meg, ahogy megfogják a kis kezét, ahogy felemelik. Biztos, hogy a nappalijuk fő helyén őrizgetik majd a képet.

Az első etetés

A szoptatással mindkét gyerkőcöm esetében kissé meggyűlt a bajom, így valahogy nem az volt az első gondolatom, hogy az "idilli" pillanatot fotózzam, vagy fotóztassam. Pedig milyen jó lenne most nézegetni, ahogy szopiznak, vagy utána elpilledve bóbiskolnak az ölemben. Te ne hagyd ki ezt az élményt, még akkor sem, ha épp nem tűnik olyan felemelőnek a pillanat.

A titkos babafotó

Minden anyának van egy olyan pillanat, amelyet a kisbabájával él meg, amit sokszor szeretne újra átélni. Mindegy, hogy ez kórházi pillanat, vagy már otthoni, ragadd meg a telefont, és fotózd le. Ez lesz az a kép, ami mindig veled lesz. Akkor is, ha a gyermeked már 40 éves felnőtt.
Tarjáni Rita
A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!