Okoseszközök a családban – a kulcs, a tudatosság
gyerek vagy telefon

Okoseszközök a családban – a kulcs, a tudatosság

Igen kimerítő dolog, ha folyamatosan figyelned kell… ráadásul több dologra is. Ez csak fokozódik, ha gyermekeid vannak. Amikor már egy-két gyermek van körülötted, nem lehet megosztani a figyelmet. De vajon ez mindig maradéktalanul sikerül?
Amikor feszülten figyelsz valamire, ami számodra épp akkor nagyon fontos, és a gyermeked közben az ovis élményeit meséli, biztos lehetsz abban, hogy az ovis történetből alig emlékszel majd valamire. Ez természetes dolog, hiszen a figyelmed nem megosztható dolog. Bizony, akár hiszed, akár nem, a multitasking nem létezik. Senki sem képes egyszerre több dologra figyelni. Szülőként azonban kifejlődik egy képesség, amely nagyon hasznos. Képes leszel hirtelen váltani, gyorsan másra figyelni, ha a helyzet úgy kívánja.

Az azonban biztos, hogy ezek a hirtelen változtatások csak azt eredményezik, hogy egyik feladatodra sem tudsz teljes mértékben koncentrálni, és csak azt fogod érezni, hogy egy helyben toporogsz. Nem jó hír ez akkor, ha a gyermekedről van szó. Az egészséges fejlődéséhez ugyanis – az alapvető biztonságon, ételen, tisztaságon és nyugalmon kívül – feltétlenül szükséges az, hogy elegendő figyelem forduljon felé. Figyelni pedig csak úgy tudsz rá, ha közben semmi mással nem kell foglalkoznod. A kisbabák ugyanis a hangon kívül az arcra is figyelnek, az is jelentőséggel bír számukra még akkor is, ha nem értik a mimikát. Az érzelmeinket azonban veszi a kis radarjaival, ami sokszor mindennél fontosabb.

Gyerek vagy telefon?

A digitális világ minden eddigi mértéknél jobban fejlődik, egyre több olyan eszköz jelenik meg, ami megkönnyíti a mindennapi életünket. De vajon valóban könnyebbség ez? Könnyebb a kapcsolattartás, ám ezzel együtt a család megsínyli az okoseszközök jelenlétét. Gondolj csak bele. Beszél hozzád a gyermeked, de te nem rá nézel, hanem a telefonodon olvasod az emailjeidet, vagy épp böngészel az interneten. Ugye, hogy fogalmad sincs, mit akart a gyerkőc? És, igen, még az egészen kicsi babák is érzékelik, ha az édesanyjuk nem rájuk figyel 100%-ban.

Csak tudni kell használni az eszközöket

Amikor szülő leszel, az nem azt jelenti, hogy onnantól kezdve semmi telefon, semmi internet, semmi okoseszköz. A kulcs, a tudatosság.

De hogyan válhatsz igazán tudatos felhasználóvá?

 • Figyelj arra, hogy az okoseszközöket akkor használd huzamosabb ideig, amikor a gyermeked nincs a közelben.
 • A figyelmed ne oszd meg a gyermek és az eszközök között.
 • Tudatosítsd magadban, hogy a viselkedéseddel élen jársz – vagy a jó példa, vagy a rossz példa leszel.
 • Ha rossz példát mutatsz, nem várhatod el, hogy a gyermeked ne ugyanazt tegye, mint te.
Számos kutatás készült már a multitasking témában. Mindegyik végül oda jutott, hogy a figyelem megosztása sem a munka világában, sem a családi életben nem működhet maradéktalanul. Csak rajtad múlik, hogy melyik utat választod.


Tarjáni Rita

Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

 • gravida optima terhesvitamin

  28x

  kiszerelés
 • kismamavitamin

  84x

  kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!