Ne dohányozz, gyengébb lesz a spermád – és még a születendő gyermekedé is!

Ne dohányozz, gyengébb lesz a spermád – és még a születendő gyermekedé is!

Bizonyára tudod, hogy a dohányzás milyen károsító hatással van a szervezetedre. Gondoltad volna, hogy nemcsak a te egészségedet veszélyezteti, hanem a születendő gyermekedét is? 

Tudósok, kutatók nagyon sok munkát fektettek és fektetnek abba, hogy bebizonyítsák, hogy a dohányzás semmilyen pozitívummal nem szolgál az emberi szervezetre nézve. A kutatások szerint a termékenység romlik a férfiaknál és a nőknél is. Ha egy nő a korai terhessége alatt dohányzik, az csökkenti az embrió csírasejtjeinek számát. Ezek a sejtek fejlődnek a későbbi időszakban petesejtekké vagy spermiumokká. Így máris láthatod, hogy a születendő gyermek megtermékenyítő képessége csökken az által, hogy az anya dohányzik. A férfiaknál van egy protamin nevű fehérje, ami a spermiumok termékenyítő képességéhez elengedhetetlen. Ha egy férfi dohányos, akkor felborul a protamin kényes egyensúlya, és romlik a termékenyítő képesség.

Mit okoz a cigaretta?

Már tíz éve tudott tény, hogy a dohányos férfiak spermái sokkal nehezebben „tájékozódnak” a petesejthez vezető úton, a nők pedig nehezebben esnek teherbe, még akkor is, ha csak passzívan dohányoznak, vagy gyermekként, fiatalként voltak kénytelenek elviselni valaki cigaretta iránti szenvedélyét.

A dohányzás igen komolyan avatkozik be a spermiumok „életébe”, ugyanis megváltoztatja a DNS-üket, így csökken a hímivarsejtek termékenyítő képessége. Ha pedig mégis bekövetkezik a megtermékenyítés, akkor nagyobb az esély a vetélésre.

Ne dohányozz, gyengébb lesz a spermád – és még a születendő gyermekedé is!

Szomorú, hogy ez a hatás jellemző a termékeny férfiakra, illetve azokra is, akik termékenységi problémákkal küzdenek. Azoknál a férfiaknál, akik igénybe akarják venni a mesterséges megtermékenyítő eljárásokat, elvárás az, hogy legalább a tervezett beavatkozás előtt három hónappal tegyék le a cigarettát.

A megváltozott DNS miatt pedig olyan mutációk keletkeznek, amelyek tovább is örökíthetők, és megváltoztathatatlan károsodást okozhatnak a gyermek genetikai állományában

Nem elég hát, ha akkor mondasz le a cigiről, ha már megszületett a gyermeked. Sokkal előbb kell ezt megtenned, ha nem akarod, hogy a spermiumaid gyengék legyenek, és ezt még tovább is örökítsd.


Tarjáni  Rita


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!