Nagyon jó dolog anyának lenni!

Nagyon jó dolog anyának lenni!

Sokszor könnyen elfelejtjük, milyen fantasztikus dolog, hogy édesanyák vagyunk. A sok élmény, amely ér bennünket nap mint nap a gyerekeink kapcsán, sokszor háttérbe szorul, amikor százszor kiabálnak nekünk, belelépünk a szétszórt építőjátékba. Háttérbe szorulnak a jó dolgok, és hajlamosak vagyunk elveszni az apró, fárasztó kis negatívumokban. Olvasd csak el a listánkat, szerintünk ezért nagyon jó szülőnek lenni.

 1. Az érzés, amikor először magadhoz szorítod a gyermeked, semmihez sem hasonlítható. Emlékszel erre? Benned maradt az illata? Ugye, hogy semmi máshoz nem hasonlítható melegséggel tölt el, ha erre gondolsz?
 2. Azok a kis hurkák a combján, a karján… rajzolni sem lehet cukibbat! Egész nap csak puszilgatnád.
 3. Sorsközösségben vagy millió és millió édesanyával, akik éjszaka nem alszanak, mert a babájuk sokat sír, mindig éhes. Nem vagy egyedül!
 4. A szerelmed büszke apa… a tudat, hogy egy család vagytok, csodálatos.
 5. Nézed a gyermeked, ahogy alszik, és úgy érzed, te vagy a legboldogabb és a legszerencsésebb a világon.
 6. Látod, ahogy egyre nagyobb lesz, és fogalmad sincs, hogy lehet ennyire szép, ennyire tökéletes.
 7. Csinálhattok együtt sok közös programot, olyanokat is, amiket mással nem.
 8. Végre kedvedre barbizhatsz vagy legózhatsz, ameddig csak akarsz.
 9. Olvashatsz egy csomó mesét, nézhetsz rajzfilmeket, mégpedig úgy, hogy közben apró gyermekkezek simogatják a hajad.
 10. Csodás látni, ahogy a gyermeked a te tanácsaidat megfogadva fedezi fel a világot. Nézz és láss az ő szemével, a pillangó igazi tündér, nem igaz?
 11. Fantasztikus dolog, hogy unokát adtatok a szüleiteknek. Ez számukra a világot jelenti.
 12. Azok a finom, nyálas puszikák… Ugye, hogy mindent megérnek?
 13. Amikor oviba megy, és nem sír utánad, egy kicsit fájni fog, de légy boldog, hogy új élményeket szerez, szeret ott lenni. Nem foghatod mindig a kezét.
 14. Sok új barátod lesz a gyermeked által, hiszen vannak még jófej anyukák, akikkel öröm minden pillanat.
 15. Megtanulsz főzős gyurmát készíteni, babaruhát varrni és a farsangi jelmezekre is mindig lesz ötleted.
 16. Örülj annak, hogy százszor-ezerszer is mondja, hogy „Anya”. Ez a legszebb, legszeretetteljesebb szó a világon. Ezzel mutatja ki, hogy számít rád.
 17. Ugyanakkora örömmel tölt el, ha a gyermeked látod a gyerekmedencében örülni, mint az, ha egyedül szaunázhatsz. Hát nem érdekes?
 18. Ha akarsz, ehetsz ebédre csokit. Na jó, nem mindig! 
 19. Annyi ölelést adhatsz és kaphatsz, amennyit akarsz. Ebből mindig van raktáron, amíg csak élsz.
 20. Az, amikor egy kamasz mindent megeszik, amit főztél, pótolhatatlan érzés.
 21. Végre megtanulod, hogy ki az a Pókember és kik az X-Men-filmek szereplői. Megtudod, hogy Superman nem is mindig olyan szuper.
 22. Egyedi élmény, amikor a konyhában ülve várod, hogy a tinédzser gyermeked hazajöjjön az első olyan házibuliból, ahol hajnalig maradhatott.
 23. Megismételhetetlen, amikor azt mondja, van egy szerelme. Ebből jössz csak rá igazán, hogy az idő hogy repül.
 24. Jó anyának lenni, mert tudhatod, hogy mindig lesz valaki, akinek fontos vagy, és aki a számodra a legfontosabb. Ez az érzés lehetővé teszi, hogy tudd, nem vagy és nem is leszel egyedül.

A gyermek ajándék az életünkben. Ha testvére is születik, az duplázza ezt a csodát. Hihetetlen érzés, amikor a kis kezek átölelik a nyakad, és a gyermeked azt mondja, „Szeretlek, anya”. Minden fájdalmat megér, hogy magad mellett érezhesd, barátja legyél, szövetségese, partnere. Éld hát meg a szülőség minden pillanatát.


Kovács-Hain Zsuzsa


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

 • gravida optima terhesvitamin

  28x

  kiszerelés
 • kismamavitamin

  84x

  kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!