Mitől boldog a gyerek?
mitől boldog a gyerek

Mitől boldog a gyerek?

Emlékszem a gyermekkorom számtalan boldog nyarára, pillanatára, amikor a szüleim dolgoztak, és én suli után elmehettem bicajozni a szomszéd gyerekekkel. Bandáztunk, és csak úgy repült az idő. Amikor hazamentem, nem győztem mesélni a szüleimnek az élményeimet. Apukám ilyenkor életre szóló tanácsokkal látott el a biciklizést illetően, anyu pedig féltett, és reménykedett, hogy nem történik semmi baj. Sosem történt, vidámsággal teli évek voltak.
Ezzel szemben ma mi van? Egyedüllét. A gyermekek többségének egyszerűen nincsenek barátai. Éppen ezért nem tudnak igazán játszani. A családból senki sem ér rá, a nagyszülők is többnyire dolgoznak. A gyerekek nem társasoznak, hiszen nincs kivel. Ellenben előszeretettel nyomkodják a digitális kütyüket és boldogan ülnek a villanypásztor, azaz a televízió előtt – így legalább nem zavarják az elfoglalt szüleiket.

Ez viszont oda vezet sajnos, hogy nem tudják levezetni a bennük felgyűlt feszültséget, így sokkal agresszívabbá válnak. A vizuális képek elnyomják a saját, belső fantáziájukat, így a meseolvasást, magát az olvasást sem élvezik. És az is szinte mindegy, hogy mit néznek. Ebből a ki nem élt feszültségből depresszió is kialakulhat.

Természetesen nem lehet gátat szabni a fejlődésnek, fontos, hogy te, a szülő is haladj a korral. A lényeg viszont az, hogy a gyermek ne maradjon magára, oszd meg vele az élményeket. Ha olyan műsor van a televízióban, amely valóban fejlesztő hatású, nézd meg a gyermekkel, ne hagyd határtalan ideig a tévé előtt kuksolni. Ha vége a műsornak, beszéljétek meg, mit látott, mit értett és mit nem értett belőle.

Mint mindenben, ebben is meg kell találni az arany középutat. A tévézés mellett jó, ha sok olyan időtöltés van a gyermek életében, amelyhez a kreativitását, a fantáziáját kell használnia.

A szülő-gyermek minőségi idő azonban nemcsak a komoly elfoglaltságokban kell, hogy testet öltsön. Néha szükség van arra, hogy önfeledt légy, csak úgy, legyél a gyermekkel. Ettől ő boldog lesz, hiszen azt látja, hogy te is jól érzed magad, minden rendben.

Időnként azonban gondolnod kell magadra is. Nem lehetsz mindig 100%-os a gyermeked mellett, ha te magad nem vagy topon. Ahhoz, hogy ne érezd magad folyton fáradtnak, kimerültnek, szükséged van arra, hogy néha a gyermek nélkül is lehessenek programjaid. Egy mozi, egy vacsora, egy barátnős program már fel tud tölteni annyira, hogy másnap újult erővel vesd bele magad a mókázásba.

Manapság már nagyon nehéz megoldani, hogy az anya ne vegye ki a részét a pénzkeresetből. A környezetemben nincs is ilyen család. Ám akkor, ha a család teljes, és mindenki ki tudja venni a részét az otthoni feladatokból is, akkor sokkal könnyebb megtalálni az egyensúlyt, sokkal nyugodtabb a légkör. Ha egyedül neveled a gyermeked, akkor ne félj néha segítséget kérni, hogy fellélegezhess a mindennapok szorításából.


Kovács-Hain Zsuzsa

Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!