Mit tehetsz apaként a várandós párodért?

Mit tehetsz apaként a várandós párodért?

A várandósság alatt az apa nagyon nagy szerepet játszik abban, hogy erőt ad, támogatja a párját. Ebben az időszakban a nők érzékenyek, sebezhetők, fontos tehát, hogy segítsd a felkészülésben.

Mivel nem cipelheted helyette a pocakját, az a feladatod, hogy máshogy támogasd a kedvesed a várandósság alatt. Az egyik legfontosabb a komfortos környezet.

Ha dohányzol, most inkább tedd félre ezt az élvezetet. A WHO már 2013-ban közzétett egy tanulmányt arról, hogy a dohányzás, valamint a dohányfüst növeli a terhesség súlyos szövődményeinek kockázatát. Ilyen a vetélés, a méhen kívüli terhesség és a koraszülés, de sajnos a halvaszülés is. A füst, ami beivódik a ruhába, a bőrbe, tele van toxinokkal, ami káros a babára, így a születése után se folytasd ezt a rossz szokást.

A másik fontos tényező, ami a környezet élhetőségét befolyásolja, a stressz. Neked, mint leendő apukának, az egyik legfontosabb szereped abban van, hogy nyugodt, stresszmentes környezetet teremts a várandós partnerednek. A pozitív hangulatnak és kommunikációnak jelentős védő hatása lehet, hiszen segítségével kiküszöbölhetők a stresszfaktorok, a szorongás.

Fel kell ismerned, hogy az élet megváltozik majd azzal, hogy megszületik a kisbabátok. Fontos, hogy beszélj erről a pároddal, mondj el neki mindent, ami felmerül benned kérdésként. A várandósság alatt még könnyebb az időgazdálkodásról, a jövőbeli élet sajátosságairól beszélni, mint akkor, amikor már benne éltek. Ha ezek a beszélgetések megtörténnek, sokkal jobban tudsz tervezni és rangsorolni is apaként.

Előfordulhat, hogy sok tünetet észlelsz magadon, amit a párod is tapasztal: változhat az étvágyad, emésztési zavaraid lehetnek, hányinger, fáradtság léphet fel nálad, sőt, kívánós is lehetsz. Beszélj erről a háziorvosoddal és a pároddal is. Ne feledd, ez az időszak neked is nehéz lehet, szükséged lehet egy kis megerősítésre. Keress egy barátot az ismeretségi körödben, aki hasonló cipőben jár, mint te, esetleg már meg is született a gyermeke. Ő segíthet neked megbirkózni az apává válás nehézségeivel. Ha te szembe tudsz nézni a saját félelmeiddel, akkor igazi csapattá válhattok a pároddal, és ezzel segíted őt.

Azonban azzal is támogathatod, ha a negatív érzéseidet valamilyen pozitív tevékenységbe forgasd bele. Főzz vacsorát, vagy teregess ki. Válj érzékennyé a partnered igényeire. A terhesség alatt megváltoznak a hormonjai, és ez hangulatingadozásokkal jár. Te vagy a legnagyobb támasza. Segíts neki az ilyen alkalmakat átvészelni. Légy nagyon türelmes, és ne vedd magadra az esetleges kitöréseit. Gondolj arra, hogy ezért a hormonjai felelősek.

Ha lehet, és időd engedi, kísérd el a vizsgálatokra, és ne félj kérdezni az orvostól. Ez nagyon sokat segít, és neked is fantasztikus élmény hallani a gyermeked szívhangját, látni az ultrahang monitorán.

Olvass terhességről szóló könyveket, hogy felkészült legyél. Kommunikálj a kicsivel a pocakban. Ismerni fogja a hangod.

Lehet, hogy a párod az utolsó trimeszterben már nehezebben mozog, nem tud aludni. Légy a legjobb társaság, szolidaríts, ha arra van szükség. Lehet, hogy hamar megszűnik az álmatlansága, de az is előfordulhat, hogy a szülésig kitart. Próbálj segíteni neki azzal, hogy mellette vagy.


Tarjáni Rita


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!