Kovács Katalin
forrás: Budapesti Honvéd Sportegyesületet

MINDENBEN VAN ARANY KÖZÉPÚT, AZT KELL MEGTALÁLNI

Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok, harmincegyszeres világbajnok kajakos ismét kisbabát vár. A kajakkirálynő két éve vonult vissza az élsporttól, viszont az egészséges életmód, a helyes táplálkozás és a mozgás most is meghatározó része az életének. Ezzel is szeretne példát mutatni kislányának, Lucának és természetesen a pocaklakónak is.

Második babáját hordja a szíve alatt. Munka, gyermeknevelés, háztartás mellett marad ideje a mozgásra?

Megtanultam, hogy arra marad ideje az embernek, amire akarja. Ugyanakkor harminc év élsport után sokszor vagyok vele úgy, hogy már nem a sporté a prioritás. Olykor van, ami fontosabb és akkor inkább azzal foglalkozom, de természetesen most is meghatározó része az életemnek. Leginkább az úszás esik jól, amikor Lucát vártam, akkor is sokat úsztam. Most is legtöbbször az uszodát látogatom, illetve hétvégenként sokszor kirándulunk együtt. A nyarunk is jobbára a vízről szólt és most Luca is tanul úszni. Azért, ha én megyek az uszodába, az az én időm. Luca még kicsi ahhoz, hogy velem ússzon, így neki is van saját edzése, valamint nekem is van olyan időm, amikor átmozgatom magam. Így töltekezhetek a sportból.

Az egészséges táplálkozásra is oda tud figyelni?

Azon szerencsések közé tartozom, akik otthonról hozzák a jó példát. Gyerekkorombanédesanyámék törekedtek arra, hogy mindig egészségesen étkezzünk, úgyhogy nekem ez természetes volt. Edzőtáborban szembesültem azzal, hogy vannak, akik nem ezt a példát követik és mindenfélét összeesznek. Nekem ez nagyon furcsa volt. A jó példát én is átszeretném adni a kislányomnak, ahogyan én is hoztam magammal otthonról. Szerencsére Luca jól eszik, és szereti a zöldségeket, a gyümölcsöket. 

Vannak esetleg tabuételek?

Azt vallom, hogy mindenből lehet enni egy picit, de törekedni kell a mértékletességre. Ha valakinek hiányzik egy kis édesség, az miért ne ehetne? De nem szabad átesni a ló túloldalára, meg kell találni ebben is az arany középutat. Én is megeszek ezt-azt, ha megkívánom, de ugyanakkor normálisan, egészségesen táplálkozom. Odafigyelek arra is, hogy a megnövekedett vitaminszükségletemnek megfelelő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt fogyasszak.

Az egészséges életmódnak meghatározó része a kellő mennyiségű pihenés is. Önnek marad elég ideje rá?

Amióta ismét áldott állapotban vagyok érezhetően megnövekedett az alvásigényem. Szerencsére a mostani életem megengedi, így tudok pihenni. A férjem is nagyon sokat segít, ahol tud ott tehermentesít, ennek köszönhetően ha olykor szükségem van napközben egy kis pihenésre, akkor azt is megengedhetem magamnak.

Dr. Jármi Hilda
Kovács Katalin
forrás: Budapesti Honvéd Sportegyesületet
Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!