Már most a kislányomé a főszerep

Már most a kislányomé a főszerep

fotók: Török-Bognár Renáta

Már most a kislányomé a főszerep

Baracskay Angéla, Pastry Chef, cukrászséf első babáját hordja a szíve alatt. Kislány lesz, aki már most magához ragadta az irányítást a családban. Az új helyzetről, a változásokról, az étkezési lehetőségekről és a mozgásról mesélt nekünk Angéla.
Mivel tejfehérje-allergiám van, azaz a kazeint nem tudja feldolgozni a szervezetem, meg kellett tanulnom követni az ernatív étkezést– mondta a cukrászséf. Többek között kókusztejet, olíva-margarint használok az ételeimhez, mindent kazein-mentesen készítek. Ez persze külföldön egyszerűbb, például Londonban minden boltban vannak már ernatív lehetőségek és sokkal szélesebb a választék is, nemcsak a tejnek, de a tejfölnek és a túrónak is vannak megfelelő ernatívái, míg itthon azért nem ilyen könnyen tudom ezeket beszerezni.

A várandóssága alatt hogy áll az édességgel?

Lehet, hogy furcsán hangzik, de cukrász létemre nem voltam édesszájú. Maximum a palacsinta volt az egyetlen, amit szívesen fogyasztottam. Viszont, amióta pocaklakóm van, egyszerűen kívánom a kakaós csigát. Bárki megkérdezi, hogy mit kérek, mindig azt mondom, hogy hozzon nekem. Szerencsére az egyik üzletláncnak pár édes péksüteménye kazein-mentes, így ezt a problémát egyszerűen tudom orvosolni. Illetve ha nagyon megéhezem a mogyoróvaj ízére, akkor az egyik illatszer boltban lehet kapni olyat, amelyik kazein-mentes, így ezt is be tudom szerezni. Sose gondoltam, hogy valaha is édesszájú leszek. 

Már most a kislányomé a főszerep
fotók: Török-Bognár Renáta

Egyebekben változott az étkezi szokása?

Eddig is sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztottam, ez most sem változott, maximum nem tudok annyi félét megenni, hiszen például a nyári gyümölcsöket nem könnyű most beszerezni. Így almát, banánt, mandarint minden nap eszem. Viszont, néhány étel gondolatátó is rosszul leszek, amit régen nagyon szerettem. Ilyen példáulazindiai konyha, vagy aki ismer, tudja, a halászlére sosem tudtam nemet mondani.. Sokkal egyszerűbb ételeket kívánok meg, és nagyon fontos, hogy fűszermentes legyen.

A zöldségek és gyümölcsök mellett fogyaszt vitaminokat is?

Az elején mindenhonnan rengeteg információ jött, nem tudtam mit kellene vagy mit nem kelllene szednem, de ez hamar megváltozott, hiszen pontosan követem az orvosom utasításait. A nőgyógyászommal megbeszéltem mindent, és abban maradtunk, hogy magzatvédő vitamin mindenképpen szükséges, emellett még magnéziumot, D-vitamint, kalciumot, C-vitamint, cinket is szedek. Szerintem ezek nagyon fontosak ebben az időszakban. 

Vannak kutyusai, akikkel sokat szokott sétálni. Átrendeződött a napirendjük, vagy maradt minden a régiben?

Idáig sokat sétáltam a kutyusokkal, hiszen nagyon mozgékonyak és szükségük volt nekik is, nekem is a sétákra. Nem vagyok egy edzőterem-látogató, a természetet sokkal jobban szeretem, de például a kismama jógát kipróbáltam. Tetszett is, de most viszont kicsit csendesebb, kevésbé mozgalmas időszak jön, nem terhelhetem meg magam. Tudomásul kell vennem, hogy ez tényleg más állapot. Noha azt hittem, hogy mindent bírok, de mondjuk úgy, hogy a kislányom behúzta a kéziféket mert túlterheltem magam. .Így mind a kislányom, mind magam miatt kicsit visszább kell vennem a tempóból, most a pihenésé a főszerep. Szóval a baba irányítja már most az életünket, de ezt egy cseppet sem bánom. 


Dr. Jármi Hilda

Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!