Lestrapált mamiból fitt anyuka

Így maradj energikus a szülés után is.

A szülés – az öröm mellett – megviseli a kismamát, testileg és lelkileg is. Ennél már csak az otthoni napok lehetnek fárasztóbbak. Ha hagyod magad! Íme, a mi tippjeink ahhoz, hogy ne veszítsd el az energiád a szülés után.

Már a szülés, maga is egy hullámvasút. Hol így, hol úgy érzed magad, hatalmas örömöt és elképesztő lelki mélységet is megélhetsz közben. Amikor aztán a kezedben tartod a kisbabádat, minden addigi érzést felülír az euforikus öröm. Aztán hazaviszed a babát, és minden megváltozik. Az alvás és a pihenés teljesen esetlegessé válik, folyamatosan elfogl vagy, és úgy érzed, a szoptatás egy végtelenített magnószalag. Nem egyszerű ebben a helyzetben megőrizni az energiád, fittnek és szépnek maradni. A rendszer nélküli élet megvisel, a bioritmusod felborul. De hogyan érezhetnéd jobban magad? Hogyan maradhatnál pozitív, és nem utolsó sorban energiával teli? Olvasd el tanácsainkat.

1. Mozdulj ki! Irány a természet!

Az, ha bent ülsz a lakásban a gyerekkel, az sem neki, sem neked nem tesz jót. Muszáj erőt venned magadon, hogy sétáljatok egyet a friss levegőn. Később, ha már úgy érzed, a séta a mindennapok részévé vált, kocoghatsz is egy kicsit. Ne vidd túlzásba a futást szoptatás alatt, de a kocogás felfrissíti a tested és a lelked is. Ha lehet, sétáljatok természetközeli helyeken, vízparton, erdőben, réteken.

2. Mozogj néha a lakásban is!

A mozgás nemcsak a szabadban, hanem a lakásban is nagyon jó alkalom arra, hogy kicsit kiszakadj a baba körüli rutinból. Csinálhatod egyedül is a tornázást, de a baba-mama torna is szuper választás. Egy idő után a kisbabád is várja majd a közös mókázásokat. A szülés előtti tested visszanyerni nem egy vágyálom csupán. Ha teszel érte, el is éred ezt a célt.

3. Figyelj a táplálkozásra!

Amikor én újdonsült kismama voltam, nagyon sokszor csak arra volt időm, hogy bekapjak egy szelet kenyeret valamivel, vagy egy túrós táskát, ilyesmit. Ezek az ételek nem túl egészségesek, az energiádat nem fogják visszaadni. Ahhoz, hogy fitt maradhass, próbál a szénhidrátok helyett inkább több fehérjét fogyasztani. A rostdús étkezéssel is segíted az energiád megmaradását. Fogyassz sok friss gyümölcsöt, zöldséget, és étkezz rendszeresen. A folyadékfogyasztást talán meg sem kell említeni. A megfelelő mennyiségű víz valódi energiaforrás lehet számodra, ha azonban nem iszol eleget, akkor nem lesz semmihez sem kedved. Az energiavesztés ugyanis kedvetlenséggel jár.

szénhidrát helyett több fehérje

szénhidrát helyett több fehérje

4. Tartsd szem előtt a megfelelő arányú és minőségű tápanyagbevitelt!

Ugye ismerős az az érzés, amikor annyira fáradtnak érzed magad, hogy nincs kedved és erőd még felállni sem a kanapéról. Szoptatástól szoptatásig, atástól atásig éldegélsz, az energiád pedig egyre csak fogyatkozik. A bőröd fakónak és fénytelennek tűnik, a hajad esetleg hullani is kezd. A vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek megfelelő arányú bevitele esetén azonban ezeket a tüneteket ellensúlyozhatod.

5. Oldd a stresszt!

Már az is elég, ha pár percre elcsendesedsz, és megpróbálsz kicsit befelé figyelni. Lélegezz lassan, az orrodon be, a szádon ki, és próbálj mindent kikapcsolni. Tisztítsd ki a gondolataid, a rosszakat helyettesítsd boldog pillanatok emlékével. Csak pozitív dolgokra koncentrálj.

Ha ezt az öt tanácsot igyekszel megfogadni, sokkal könnyebb dolgod lesz a szülés utáni felépülésben, a baba körüli teendőkben is. Sok minden múlik a hozzáállásodon is. Ha pozitívan tekintesz a mindennapokra, hidd el, minden egyszerűbb lesz. Ne ess kétségbe, nyugodtan kérj segítséget, ha úgy érzed, nem bírod a strapát. Teljesen normális dolog, ha egy forró fürdőre vágysz, vagy egy órára, amíg egyedül lehetsz egy kicsit. Ettől nem leszel rossz anya, rossz feleség. Gondolj néha magadra is.
Kovács-Hain Zsuzsa
A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!