Kórházi csomag neked és a babádnak

Nemsokára megszületik a család szeme fénye. Valószínűleg már nagyon izgatott vagy. Lehet, hogy már össze is pakoltál a kórházba mindenfélét. De vajon szükséged lesz mindenre, ami a táskádban van?
Íme egy hasznos lista.

neked

 1. Valamilyen fényképes igazolvány, TB kártya, lakcímkártya (a kórházi papírmunkához lesz rá szükség)
 2. Mobiltelefon, töltő és egy lista azoknak a nevével, akiket fel akarsz majd hívni a nagy hírrel. 
 3. A szemüveged
 4. Feltétlenül szükségesek: fogkefe és fogkrém, ajakbalzsam, dezodor, fésű, tusfürdő vagy szappan, sampon, testápoló.
 5. Fürdőköpeny, hálóing, papucs és néhány pár zokni
 6. Szülés utánra jól jön néhány kényelmes szabadidőruha, amiben jól érzed magad, és persze pólók is kellenek.
 7. Kényelmes melltartó(k) és bugyi(k)
 8. Szülés után jó szolgálatot tesz az eldobható fehérnemű
 9. Egészségügyi betét
 10. Valamilyen könyv vagy magazin, keresztrejtvény, toll, ceruza
 11. Mindenféle, ami a komfortodat növeli: saját párna, alvómaszk
 12. Fotók a többi gyerekedről
 13. Fényképezőgép vagy videokamera, akkumulátor, töltő

neki

 1. Pelenka – newborn méret
 2. Puha takaró az évszaknak megfelelő vastagságban
 3. Popsikenőcs
 4. Nedves törlőkendő
 5. A köldökcsonk ápolásához gyógyszertári alkohol és fülpiszkáló (esetleg hintőpor, de ez nem feltétlenül szükséges)
 6. Kis sapka, vékony cérnaanyagú és egy vastagabb is
 7. Kesztyű a kis kezére, hogy ne kaparhassa az arcát (erre nem biztos, hogy szükség lesz, de jobb, ha van nálad)
 8. Néhány kis zokni
 9. A hazahozatalhoz egy váltás ruha: kis body, lehetőleg hosszúujjú, rugdalózó, kispulcsi, sapka, ha hideg van, szükséges lehet egy vékony overall vagy dzseki.

Ezeket ne vidd magaddal:

 1. Ékszerek
 2. Sok készpénz vagy más értéktárgyak

Tarjáni Rita
A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

 • gravida optima terhesvitamin

  28x

  kiszerelés
 • kismamavitamin

  84x

  kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!