„Könnyű várandósság = nehéz szülés” – 5 tévhit

„Könnyű várandósság = nehéz szülés” – 5 tévhit

Várandósan az ember mindig belefut egy-egy (na, jó, legalább ezer) kéretlen tanácsba, amelyekkel tényleg tele a padlás. Ilyenkor mindenki mindent jobban tud nálad, és akkor is mondja, ha nem kéred. A kéretlen tanácsok mellett már csak a várandóssággal kapcsolatos tévhitek, okoskodások akaszthatnak ki jobban. Íme, a leggyakoribb mítoszok, amelyeket még mindig tartják magukat, az igazságnak pedig szerkesztőségünkben jártam utána.

1. tévhit Ha várandós vagy, szülés előtt jön a fészekrakó ösztön

Az igazság: Szerkesztőségi minikutatásom eredménye az lett, hogy öt kolléganőmből négyen nem uralkodott el semmiféle ösztön, csak várta a végét, egy pedig kicsit kitakarított, amennyire tudott. Én magam előrelátó voltam, és már a várandósságom elejétől fészket raktam, rendezkedtem, kis ruhákat vettem, babaszobát alakítgattam. Nem vagyunk egyformák, és az egészet másképp éljük meg. Van, aki azonnal mindent átalakítana, mások pedig másra koncentrálnak a szülés közeledtével.

2. tévhit: Ha várandós vagy biztos, hogy csak savanyú uborkát akarsz enni vaníliafagyival

Az igazság: Az első trimeszter hányingerei után, amikor végre ehetsz valami normálisat is, nagyon jól tud esni az, amit épp megkívánsz. Ha épp savanyú ubit vaníliafagyival, akkor azt. Ám eddig még soha nem láttam olyat, hogy egy várandós anyuka ilyeneket evett volna. A szerkesztőségünk anyái közül egyik sem vetemedett ilyesmire.

3. Ha babát vársz, megszépülsz

Az igazság: Haha, kit akarunk ámítani? Egyáltalán nincs garancia arra, hogy a várandósságod alatt leszel a legjobb formában. Szerkesztőségünkben vannak, akiknek a bőrük kiütéses lett, és még a hasukon is szőr nőtt. Másoknak összetapadt a haja, vagy pattanásos lett az arca. Arról ne is beszéljünk, hogy a pocak miatt többségünknek a dereka is eltűnt. Dehát, valakinek így is szépek voltunk és vagyunk, nemde?

4. Könnyű várandósság = nehéz szülés

Az igazság: Könnyű várandósság nem létezik. A tested ilyenkor teljesen felbolydul, amit egyáltalán nem könnyű elviselni. Még akkor sem, ha nincsenek rosszulléteid, nincs hányingered, nem émelyegsz folyton. Ugyanígy könnyű szülés sem létezik. Ezt csak az mondja, aki még nem szült gyermeket. Minden szülés nehéz a maga módján.

5. tévhit: A szoptatás fogamzásgátló, ne aggódj!

Az igazság: Ez nem igaz! Bárcsak az lenne! A szoptatás alatt a szervezeted már visszaáll a normális kerékvágásba, a ciklusod is rendeződhet. Feltétlenül fontos egyeztetned az orvosoddal, hogy milyen fogamzásgátló módszert javasol számodra, ami hosszú távon is alkalmazható a szoptatás idején is.

Bármivel is próbálnak szédíteni, hallgass mindig magadra, ugyanis egy dolog nagyon is igaz: az anyai megérzés már a babavárás első pillanatától működik.


Tarjáni Rita


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!