Kismamák szüléskor – Ilyenek vagyunk a szülésznő szerint

Kismamák szüléskor – Ilyenek vagyunk a szülésznő szerint

Az egyik legjobb barátnőm szülésznő. Amióta az eszét tudja, kismamákon szeretett volna segíteni, hiszen mindegyikük életének legfontosabb időszakában lehet a fő támaszuk, és ezt rendkívüli feladatnak gondolja. Szerinte a kismamáknak több típusa van, el is mondta, milyenek.

Nagyon sokféle kismamával találkozom a szülőszobán – kezdi Zita, a szülésznő-barátnőm. Vannak, akik hatalmas, ősanyai tapasztalattal érkeznek, vannak, akik teljesen ösztönösen viselkednek, másokat inkább a félelem irányít. Azért vagyok ott én, hogy átsegítsem őket életük legszebb, ugyanakkor hihetetlen kihívásokkal teli pillanatain.

Többféle típusba sorolhatók a várandós nők az alapján, hogy hogyan viselkednek a szülőszobán. Íme, az én listám:

1. Az ősanya

Az ősanya név azért jutott eszembe erre a típusra, mert egyszerűen a szülésre termett. Pontosan tudja, mi zajlik a testével, és nagyon tudatosan kontrollálja azt. Általában nagyon jól viseli a fájdalmat, és használja is. Boldog attól, hogy hamarosan édesanya lesz, és a fájdalmát ebbe az örömbe forgatja. Nem túléli, hanem átéli és megéli a szülést.

2. Aki nem fél

Tudja, hogy a női test alkalmas a szülésre, éppen ezért magabiztos. Jól felkészült (elméletben). Egyáltalán nem érez semmiféle félelmet a szüléssel kapcsolatban. Megingathatatlan, és nem bátortalanodik el. Készen áll a nagy találkozásra, várja, és kitart a végsőkig.

3. A stresszes

Nagyon nehéz megnyugtatni, annyira ideges. Talán az összes típus közül ő az, akinek nagyon nagy szüksége van az orvos és a szülésznő támogatására. Neki kell a dicséret és egy-egy kedves érintés, ölelés mind a vajúdás, mind a szülés folyamán. Folyamatosan instruálni kell, mert ha nem, újra feszültté válik.

4. A nyugodt

Kiegyensúlyozott lelkiállapotban érkezik a szülészetre, és ezt meg is őrzi, ameddig csak tudja. Fontos számára, amit tanácsolok, tanácsolunk, hiszen töretlenül bízik az orvosában és a szülésznőjében is.

5. Az előre tervező

Valószínűleg az élet minden területén hasonlóan magabiztos tervező. A szülésre is komplett tervvel készül, feladatként tekint az előtte álló időszakra. Tartja magát a tervhez, és csak a legvégső esetben hajlandó eltérni attól vagy változtatni rajta.

6. A bőbeszédű

Vagy alapból is nagyon sokat beszél, vagy csak az izgalom teszi, de szinte be sem áll a szája. Szüléskor a beszédet és az ordítást váltogatja. Ezt a fájdalma és az aktuális lelkiállapota határozza meg.

Mindegy, hogy te melyik típusba tartozol, vagy nem tartozol egyikbe sem, a lényeg, hogy anya vagy! Egy csodálatos nő, aki életet ad egy másik embernek – felfoghatatlan csoda!


Komáromi Csenge


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!