Kisgyermekkel otthon – Hozd ki ebből a legjobbat!

Kisgyermekkel otthon – Hozd ki ebből a legjobbat!

Nem könnyű egy vagy két kisgyermekkel, kisbabával otthon lenni a négy fal között. Azonban most ez az egyetlen, amit tehetünk a koronavírus terjedése ellen. De mivel foglald el magad, és főleg a gyermeked, a lakásban? 

Gondold azt, hogy kint esik az eső, rossz idő és hideg van. Így talán egy kicsit könnyebb elfogadni, hogy most az a legjobb, ha bent maradtok a házban. Persze, aki kerttel rendelkezik, annak egy fokkal könnyebb dolga van, hiszen a szabadban lehet csak igazán szuper dolgokat csinálni. Az alapállás azonban az, hogy jobb bent, mint kint – a rövid sétáktól eltekintve persze.

Elő a kreativitással!

Bizonyára fáradt vagy. Főzni, mosni, takarítani kell, a gyerekekkel is foglalkozni, mellette pedig ott a home office (ha épp olyan a munkád). Ilyenkor nagyon nehéz kitalálni, hogy nap mint nap mit csináljatok, hogy a kicsik ne bontsák le a lakást. Ha a gyermeked újszülött, a játék még nem játszik kulcsszerepet az életében, ám, ha már nagyobbacskák a kicsik, akkor ki kell találnod, hogyan legyen számukra (és számodra is) túlélhető ez a pár hét (reméljük, hogy csak annyi). 

Hidd el, rettentő kreatív tudsz lenni, csak össze kell szedned a gondolataidat. Ez – valljuk be – most nem olyan egyszerű. Tele vagy aggodalommal, ez biztos. Ennek ellenére, neked kell most átvenned a bölcsis gondozónő, az óvónéni, a tanító néni feladatát. Elő a kreativitásoddal! 

Oszd be a napot

Amíg a gyerekek alszanak, főzz valamit másnapra, tegyél be egy mosást, vagy töröld le a port. Ha minden rendben, olvass, vagy csinálj valamit, amivel te, magad is feltöltődsz. A legjobb, ha szépen beosztod a napod. Csinálj egy táblázatot, hogy mikor minek van épp ott az ideje. 

otthon koronavírus idején

Játék, játék, játék

Egy-két rajzfilmet engedélyezhetsz a kicsiknek, ebben nincs semmi rossz. Ám, ha lehet, jobb, ha valamilyen közös, tartalmas programmal múlatjátok az időt.

 • Mi van a szatyorban?
  Ez a játék a gyerekek kedvence. Sok kis és nagyobbacska tárgyat rejts el egy nem átlátszó szatyorban. A feladat az, hogy a gyermek belenyúl, megtapint valamit, megfogdossa, és ki kell találnia, mi lehet az.

 • Hideg-meleg-forró
  Dugj el a lakásban egy tárgyat, amit a gyerekeknek meg kell keresniük. Te a hideg-meleg-forró szavakkal segítheted őket a tájékozódásban. Ezt még a legkisebbek is élvezni fogják.

 • Kavicsfestés
  Az egyik legjobb szórakozás a gyerekeknek. A nyáron gyűjtött nagyobb kavicsokat temperával fessétek ki. Mindenki álmodja meg a maga kavicsát.

 • Krumplinyomda
  Nagyobb krumplikból faraghatsz néhány egyszerű nyomdát. Ezekkel egy nagyobb anyagot – akár egy függönyt – kidekorálhattok a gyerekekkel. 

 • Mi tűnt el az asztalról?
  Néhány tárgyat tegyetek az asztalra. 10-15 másodpercig nézhetik őket a gyerekek, majd el kell fordulni, amíg te egyet elveszel a tárgyak közül. Nekik ezt az egyet kell eltalálni.

Légy kreatív, és hidd el, a gyerekek annak is nagyon örülnek, hogy végre egy kicsit együtt lehetnek a szüleikkel. A fenti játékokon kívül sok-sok társasjáték, színes ceruza, színező áll rendelkezésre minden család otthonában. Játsszatok a gyermekeitekkel, és maradjatok otthon.


Kovács-Hain Zsuzsa 

 


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

 • gravida optima terhesvitamin

  28x

  kiszerelés
 • kismamavitamin

  84x

  kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!