Kilenc hónap alatt lettem anyává

Az a reggel teljesen más volt, mint a többi. Nagyon rosszul voltam, émelyegtem, és a menstruációm is jó ideje késett már. Mi lehet ez? Lehet, hogy terhes vagyok? Az nem lehet! Úristen! Én erre nem vagyok felkészülve…

Húsz éves voltam, az egyetem második évében, életem kezdetén. A szerelmemmel egy éve voltunk együtt, minden szép és jó volt. Ez a reggel azonban mindent felborított. Imádtam a gyerekeket, da akkor pánikba estem, és csak arra tudtam gondolni, hogy én erre nem vagyok felkészülve. Mit kell ilyenkor tenni? 

Orvoshoz mentem, aki megerősítette a gyanúmat, és a terhességi tesztet is. Babát várok. 

Más nőknél ez úgy szokott lenni, hogy amint megtudják, hogy babát várnak, eluralkodik rajtuk az eufória. Én nem ezt éreztem, hanem bizonytalanságot, félelmet, és persze azért egy kis örömöt is, hiszen egy baba annyira, de annyira édes… Eddig csak közeli ismerősöknél, nálam idősebb barátoknál találkoztam kisbabákkal, a baráti körömben még senkinek nem volt gyermeke.

Nehéz volt elképzelni, hogy nekem is lesz egy saját kisbabám. Az első, akinek elmondtam, a szerelmem, Gergő volt. Földön túli mosolyra húzódott a szája, és a világnak is kikiabálta volna abban a pillanatban, hogy apa lesz. A szüleimnek is szinte azonnal elmondtam, mert úgy éreztem, nem tarthatom magamban. Örültek, de egyben féltettek is, hogy mégis hogy lesz tovább. Az egyetem, a munka, minden megváltozik kilenc hónap alatt. 

Kilenc hónap. Ennyi időm volt arra, hogy felfogjam, anya leszek. 

Boldog voltam, hogy a férfi, akit szeretek, ennyire örül annak, hogy szülők leszünk. Ez hatalmas támasz volt nekem várandósságom végéig. Gergő már az első vizsgálatra is elkísért, és amikor csak tehette, velem tartott, hogy figyelemmel kísérhesse a kis lurkó fejlődését. Bennem még mindig erősebbek voltak a negatív hangok. Valahogy féltem. Talán attól, hogy nekem ez nem való, nem leszek jó anya. Féltem, hogy hogyan leszünk mi egy család. 

Pontosan emlékszem, hogy melyik volt az a konkrét pillanat, amikor engem is megszállt valami nyugalom. Az biztos, hogy nem az első ultrahang volt az, akkor talán még jobban kezdtem aggódni. Eszembe jutott mindenféle rémtörténet, meg film, amit láttam, és nem tudtam felhőtlenül örülni. A pillanat, amely végképp megpecsételte a sorsom, az volt, amikor a baba először megmozdult. Furcsa volt. Tudatosult, hogy egy élet fejlődik bennem. Valaki, akiért felelős vagyok. Valaki, akiért egy életen át felelős leszek. Könnyebb lett a szívem, és tudtam, hogy nem is akarnék most mást, csak ennek a kis valakinek az anyukája lenni.

Kilenc hónap. Ennyi időm volt, hogy rájöjjek, jó vagyok, jó leszek. Menni fog, Gergővel együtt meg tudjuk csinálni. Alig vártam minden egyes ultrahang-vizsgálatot, ahol láthattam a gyermekem. Amikor pedig azt is megtudhattam végre, hogy kislány lesz, boldog voltam. Nem azért, mert kislány, hanem azért, mert ráéreztem. Tudtam, hogy kislány lesz. Már csak nevet kellett választanunk … 

Liza most 4,5 éves, és a fiútestvérét Márkot már nagyon várja.


Komáromi Csenge
A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!