Kezdő anyák parái, avagy ezekre döbbentem rá az első gyerekem születése előtt

Kezdő anyák parái, avagy ezekre döbbentem rá az első gyerekem születése előtt

Hány, meg hány szokásomon kellett változtatnom, amikor megszületett az első gyermekem! A kényelmes életemet teljesen át kellett terveznem, mert ahogy a pocakomban éreztem őt, tudatosult, hogy már semmi sem lehet ugyanolyan, mint volt.

Nagyon furcsa volt másképp szemlélni az eddig teljesen természetes dolgokat a környezetemben. Sok mindenre rájöttem, ami lehet, hogy fel sem tűnt volna, ha nem érkezik az életünkbe a baba. Íme, néhány felismerésem.

Hiába volt fiatalabb testvérem, nem tudom, hogyan kell jól pelenkázni.

Ez a felismerés úgy ért, mint a villámcsapás. Sok-sok tévéreklámot láttam anyukákkal, apukákkal a főszerepben, akik mind egyből tudták a dolgukat. De én… soha az életben nem próbáltam még – szinte belém hasított ez a gondolat. Hogy fog rajta maradni az az izé? Honnan fogom tudni, hogy melyik a hátulja? A pelenka lányoknak és fiúknak is ugyanolyan? Annyi kérdés volt a fejemben, hogy megszámolni sem tudtam. Nincs valami gyakorlati tanfolyam?

Alig tudok valamit a méhen belüli életről

Sokat olvasok, még talán túl sokat is, de a magzati pszichológia, a méh és a méhen belüli élet nem volt igazán az érdeklődési körömben. Köldökzsinór, magzatvíz, méhlepény, mi, hogy működik, mi a rendeltetése? Mit érez és mit érzékel a magzat? A téma eléggé távoli volt, és tudtam, hogy nagyon-nagyon sokat kell tanulnom a kisbabám méhen belüli életéről.

Csúnyán beszélek

Igazából nem sokszor, de ahhoz épp elégszer, hogy egy gyerekfülnek sok legyen. Amikor megtudtam, hogy babát várok, elszégyelltem magam, valahányszor csúnya szó hagyta el a számat. De vajon, ha hallja, megtanulja? Tőlem tanulja? Vagy nem kell aggódni, mert az oviban majd úgyis káromkodni fog? Jobb, ha odafigyelek…

A lakásunkban szinte semmi sem baba-kompatibilis

Hegyes, éles, derékszögű, fehér, üveg. Ezekkel lehet legjobban leírni a lakásunkat. Eddig fel sem tűnt, hogy nagyon sok a világos színű bútor és szőnyeg. Hurrá, mehetünk bútorboltba!

Nagyon sok nevet nem ismerek, ami a naptárban van

Gyermekkoromban sokáig azt hittem, hogy a Hedvig és a Villő fiúnevek. Amikor a férjemmel a babanevekről beszélgettünk, rájöttem, hogy most is vannak olyan nevek a naptárban, amelyekről nemcsak azt nem tudom, hogy férfi- vagy női nevek-e, hanem azt sem, hogy ilyenek léteznek. Többet kell nézegetnem a naptárat.

Az autóvásárlás kismiska a babaholmikhoz képest

Az esküvőnk után autót vásároltunk, és rá kellett jönnöm, hogy nehezebb most a dolgunk, amikor babakocsit, babaágyat, kádat, ezt, meg azt kell vennünk a kisbabánknak. Sokkal fontosabb a gyermekünk kényelme, mint a sajátunk, és ez elég furcsa és megdöbbentő volt. Már nem az számít, hogy nekünk mi a jó, hanem az, hogy a lehető legbiztonságosabb babakocsit, autósülést válasszuk, a legszebb és legkényelmesebb babaruhákkal halmozzuk el őt.

Nagyon nagy a felelősségem abban, hogy mit eszem és iszom

Eddig is szedtem vitaminokat, és figyeltem, hogy egészségesen táplálkozzam, de az, hogy nem ihatok bármikor például kávét vagy nem ehetem a kedvenc camembert sajtomból, az nagyon komoly lemondásnak tűnt elsőre, és nem is gondoltam volna, hogy minden további nélkül sikerül. A várandósság alatt még csak eszembe sem jutottak. Tudtam, hogy nagy a felelősségem abban, hogy egészségesen fejlődjön a kisbabám. Várandósvitamint is szedtem, ahogy a második gyermekem születésekor is.


Juharos Dalma


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!