Készülj tudatosan te is a babavárásra - 5 olvasónk mesélt  

Készülj tudatosan te is a babavárásra - 5 olvasónk mesélt  

Gondolkodtál már azon, milyen fontos tudatosnak lenned? Az élet minden területén lényeges ez, de talán akkor a leginkább, amikor egy kis élet növekszik benned. Az ő egészséges fejlődéséért akkor tehetsz a legtöbbet, ha várandósságod során előtérbe helyezed a tudatos életmódot: figyelsz a táplálkozásodra, a mozgásra, a megfelelő mennyiségű pihenésre, a minőségi alvásra. Ez mind-mind nagyon fontos, ha kisbabát vársz. Te mennyire voltál/vagy tudatos?

Ancsi (35)

„Olyan típus vagyok, aki mindent megtervez. A várandósságomat is megterveztem szinte lépésről-lépésre. Mivel volt egy vetélésem, úgy gondolom, hogy ez jó döntés volt. Már a tervezgetés pillanatától kezdve terhesvitamint szedtem, mindent jól elő akartam készíteni. Sokkal egészségesebben kezdtem élni, figyeltem a táplálkozásomra, az egész életmódomra. Azt hiszem, ezt nevezhetjük tudatosságnak. A babavárás alatt mindent betartottam, amit az orvosom és a védőnőm mondtak. Két évvel ezelőtt született meg Áron. Egészséges volt, csodálatos kisbaba, és azóta is nagyon kiegyensúlyozott. Azt gondolom, hogy ehhez az is hozzájárult, hogy az élete kezdetétől mindig a legjobbat akartam neki adni. ”

Gertrúd (24)

„Nem nevezném magam tudatosnak. A baba a pocakomban egy egyéjszakás kaland következménye. Az igaz, hogy az apa nagyon örült neki, és együtt vagyunk azóta is, de nem indult ennyire jól a dolog. Nagyon féltem, hogy mi fog történni az életemmel, de sokan segítettek. Nagyon jó orvoshoz kerültem, ami teljesen véletlen volt. A védőnőm is egy tündér. Viszont nem igazán gondolok tudatosan semmire. Volt olyan vizsgálat, amit egyszerűen elfelejtettem. Ettől eltekintve minden rendben, most már azért igyekszem. A táplálkozásomra figyelek, mert az fontos. És sportolok is. Lassú kocogás, séta, úszás… ezek mind nagyon jól esnek. Ha már nem lesz így, abbahagyom. Most vagyok a 30. hétben, még 10 hét, és megszületik a babám. Laza anya leszek, az biztos, semmit sem szeretnék túlgondolni.”

Liliána (30)

„A kislányom most féléves. Amikor a férjemmel úgy döntöttünk, hogy babát szeretnénk, elkezdtem utánanézni mindenfélének, ami a várandósság alatt fontos lehet. Az étkezés volt a vesszőparipám. Féltem azoktól az élelmiszerektől, amelyek tiltottak a terhesség alatt. Imádom a sajtféléket és a tenger gyümölcseit, de mindkettőnek búcsút mondtam már akkor, amikor a döntésünk megszületett. Tudtam, hogy mivel teszek jót a babámnak, mivel nem, ezért igyekeztem helyesen cselekedni. A várandósság alatt szedtem magzatvédő vitamint, és még magnéziumot külön, mert az orvosom javasolta. A várandósság előtt csak folsavat szedtem.”

keszulj-tudatosan-a-ababavarasra2

Dorottya (40)

„Veszélyeztetett terhesként, azt hiszem, nagyon is tudatos voltam. Az első terhességem alatt gesztációs diabéteszem volt, ami a szülés után elmúlt. Emiatt nagyon oda kellett figyelnem a táplálkozásomra, külön vitaminokat is szedtem, de csak azokat, amelyeket az orvosom javasolt.  A második terhességemnél azonban már nagyon előre terveztünk. Várandósvitamint szedtem már akkor is, amikor csak próbálkoztunk. Ez jó döntés volt, mert nyugodtabb is voltam. Úgy éreztem, mindent megteszek a babámért. Hálás vagyok, amiért a második babám is egészségesen született, és a várandósság is könnyen zajlott.”

Abigél (26)

„Mindenre nagyon figyelek, a kis részletek mestere vagyok. Ez azt jelenti, hogy igen, nagyon tudatosan vezetem az életem. A várandósságomat is meg akartam tervezni, de ez nem nagyon sikerült. A kisbaba akkor jött, amikor nem is számítottunk rá. Egyáltalán nem jókor, hiszen nem készültünk fel. Ennek ellenére örültünk, és mindent meg is tettem azért, hogy egészséges kisbabám szülessen. A szülés azonban pont olyan volt, mint az egész várandósság. Minden váratlanul történt. Nehéz szülés volt, és a végén császármetszéssel jött világra a kisfiam. Igaz, hogy semmi sem terv szerint történt, mégis tudatosnak mondanám magam. Ahogy megtudtam, hogy várandós vagyok, ezerszer jobban figyeltem mindenre, minden vizsgálaton megjelentem, és minden tanácsot betartottam. A szülés után is szedtem tovább a vitaminomat, hogy a szoptatással még jobban erősítsem a gyermekem.”

A tudatos babavárás manapság már egyre gyakoribb a leendő édesanyák körében. Fontosnak tartják, hogy a születendő gyermeküknek mindent előkészítsenek, hogy egészségesen fejlődhessen. Te mennyire vagy, vagy voltál tudatos ebben?

 

Komáromi Csenge

 

 

 

 

 


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

 • gravida optima terhesvitamin

  28x

  kiszerelés
 • kismamavitamin

  84x

  kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!