Készülj a karácsonyra nyugodtan – várandósan és kisbabával is

Készülj a karácsonyra nyugodtan – várandósan és kisbabával is

Annyira csodás dolog a karácsonyvárás! Főleg akkor, ha épp kisbabát vársz, vagy ott tartod a kicsikédet a karodban, és együtt készültök élete első ünnepére. Itt az idő a mosolyra, a szeretet kimutatására, a kósza puszikra és a nyugalomra. Ez talán minden másnál fontosabb.

Tartasz kicsit attól, hogy ez a furcsa bizonytalanság majd eluralkodik az ünnepen, és emiatt kissé feszült vagy. Vigyáznod kell, hiszen a stressz és a feszültség nem tesz jót sem neked, sem a pocakodban növekvő magzatodnak, sem a kiságyban szuszogó kisbabádnak. Próbálj kicsit leereszteni, hiszen mindjárt itt az év vége, és a karácsony lehet igazán laza is.

A kötelességeket most radírozd ki

A várandósság alatt annyi mindenre kell figyelned, olyan sokféle feszültség ér, és olyan sok mindennek kell megfelelned. Ezt a "kell"-t felejtsd most el, a nyugalom és a lazaság sokkal fontosabb jelenleg.

Ne agyalj most azon, hány fogásból álljon a karácsonyi menü, és az se keserítsen el, ha nem ragyog a ház, vagy nem csináltál hatféle süteményt. Koncentrálj azokra a dolgokra, amelyek valóban fontosak.

Persze nem jó érzés, hogy a tágabb család most nem lehet együtt az ünnepek alatt, de ennek is lehet a pozitív oldalát nézni. Most kicsit bekuckózósabb lesz a karácsony, és csendesebb, és nem fogod azt érezni, hogy összecsapnak a fejed fölött a hullámok, mert kész kell lenned az ebéddel, az ünnepi vacsorával, mert mindjárt érkeznek a vendégek. Engedd, hogy a párod díszítse fel a karácsonyfát, és hagyd, hogy ő takarítson ki. Bizonyára szívesen megcsinálja majd helyetted. Nem szabad túlhajtanod magad, pihenj, amennyit csak tudsz. Szóljon most csak rólad, rólatok az ünnep.

Használd ki az időt

Most mindannyian időt kapunk karácsonyra. Olyan időt, amit most magadra, a gyermekedre és a párodra fordíthatsz. Ha még a pocakodban van a kisbabád, akkor ez az utolsó olyan ünnep, amit kettesben tölthettek a szerelmeddel, a következőn már veletek lesz életetek értelme is. Ha már a kezedben tartod a kisbabád, akkor pedig pont ezért lesz minden eddiginél csodálatosabb ez az ünnep. Használd ki a z időt, élj meg minden pillanatot nyugalomban, szeretetben. Ne pazarold most vásárlásra, szerezz be mindent online. Semmiképp nem jó most tömegben lenned. Ha nem kell vásárolnod, hosszú órákat takarítasz meg, amit a szerelmeddel és a gyermekeddel tölthetsz.

Éld meg az érzéseidet és légy kreatív

Várandósan és kisbabával egyaránt nagyon felfokozott érzések között éled az életed. Ez nem baj, csak arra kell figyelned, hogy a negatív érzések ne kerüljenek túlsúlyba. Koncentrálj arra a határtalan szeretetre, ami most körülvesz. Tedd fel magadnak a kérdést: Mit szeretnél? Beszéld meg a pároddal is, miben változzon most a karácsony. Merj nemet mondani, ha valamit nem szeretnél. Alkossatok új hagyományokat, amelyek a ti családotokat kísérik majd. Próbáljatok alkalmazkodni a jelenlegi helyzethez kreatívan. Használjátok ki az internet adta lehetőségeket, és legyetek együtt a családdal ennek segítségével.

Sajnos még így is lesznek olyanok, akik nem biztos, hogy megértik, miért szeretnétek idén kicsit másfajta ünneplést. Töltsd a karácsonyt tényleg a szeretet ünnepeként, és ne hagyd, hogy bárki más irányba vigyen.

Ha szoptatnod kell, szoptass, ha pihenni szeretnél, pihenj, ha énekelnél a fa mellett, tedd azt, ha inkább ezt a CD-re bízod, akkor legyen ez. Mindegy, mi történik, csak érezd jól magad.

Semmi sem kötelező

Lehet, hogy az eddigi karácsonyokon kötelező menü volt, hiszen mindig, minden évben így kellett lennie. Most azonban te döntesz ebben is! Készítsetek együtt olyan ételeket, amelyeket valóban szerettek. Még az sem kell, hogy karácsonyiak legyenek, ha épp nincs hozzá kedved. Várandósan amúgy is azt jó enni, amit megkívánsz. Érdemes azért betartanod az eddig is követett szabályokat (alkohol, lágy, penészes sajtok, nyers hús, nem teljesen átsült, átfőtt ételek fogyasztását kerüld). Ha már megszületett a kisbabád, az ő napirendje fogja meghatározni a karácsonyt is, hiszen a kicsinek fogalma sincs arról, mi az a karácsony. Ő ugyanúgy éhes lesz, ugyanúgy ki kell cserélni a pelusát. Vedd mindezt természetesnek, hiszen az is. Légy laza és felszabadult. A nagy család hagyományaihoz vissza lehet térni majd jövőre, amikor már a kicsid nagyobbacska lesz.

Mindegy, hogy mi lesz a karácsony alatt, a lényeg az, hogy érezd jól magad, és ne rohanj semmivel. Minden ünnep ajándék, éld meg hát így.  

 

Kovács-Hain Zsuzsa


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!