Karácsonyi ajándék magadnak - önszeretet

Karácsonyi ajándék magadnak - önszeretet

A 2017-es év elég nehéz volt számomra. Sokat küzdöttem a mentális egészségemmel, sokszor estem depresszióba, szorongtam. Ahogy más, gyönyörű, sikeres nőkre néztem, csak arra tudtam gondolni, hogyan csinálják, hogy érezhetik magukat ilyen jól! Szerettem volna megtudni a titkot és megosztani ezt másokkal is, akik ugyanígy szenvednek, ahogyan én. Idén szeretnék neked is segíteni, ha hasonló problémákkal küzdesz saját magaddal kapcsolatban. Olvass tovább, nézd meg tippjeimet arra, hogyan szeresd önmagad. Karácsonyig még van egy kis idő – ajándékozd magadnak az önszeretetet.

Amikor az utam nehezebb részét jártam, nagyon sokat szenvedtem, és nem nagyon láttam a kiutat. Amikor azonban eljutottam a felismerésig, hogy ez így nem jó, nem normális, fellélegeztem. Megkérdeztem az általam sikeresnek, szépnek, stb. gondolt nőket, hogy ők hogyan csinálják, milyen mantráik vannak a mindennapokra.

1. Ne hasonlítsd össze magad másokkal

Abban szocializálódtunk, hogy folyton versenyzünk valamiben vagy valamiért. Így a másokkal való összehasonlítás teljesen természetes. Ám ez veszélyes lehet. Nincs értelme összehasonlítani magad magad senkivel, mert belőled csak egy van. Inkább összpontosíts magadra és a belső utazásodra.

2. Ne aggódj mások véleménye miatt

Nem lehet mindenkit boldoggá tenni, így ez időpocsékolás, és csak lelassít az önszeretet útján.

3. Engedd meg magadnak, hogy hibázz

Fiatalkorban a "senki sem tökéletes, mindenki követ el hibákat" mondás még jórészt célba talál, ám ahogy telik az idő, a nyomás egyre erősödik benned, hogy mindent jól csinálj, és ez vagy az soha nem fog sikerülni. Ezt most zárd le! Hibázz, hogy tanulhass és növekedhess ezáltal. Fogadd el a múltadat. Folyamatosan változol és növekszel azáltal, aki egykor voltál, aki ma vagy, és aki leszel egy nap.

Karácsonyi ajándék magadnak - önszeretet

Szóval, felejtsd el azt a hangot a fejedben, amely azt mondja, tökéletesnek kell lenned. Hibázz, ahogy mindenki! A levont tanulságok felbecsülhetetlenek.

4. Ne felejtsd el, hogy az igazi értéked nem abban rejlik, hogy a tested hogyan néz ki

Ez alapvető! Ennek ellenére annyi minden van a világon, ami felül akarja írni ezt a hatalmas igazságot. Néha még a saját szexizmusod is megerősíti a hiányosságodat. Értékes vagy, mert te vagy, nem azért, mert ilyen vagy olyan a tested.

Tehát viseld azt, amiben jól érzed magad. Légy magabiztos és boldog!

5. Ne félj elhagyni a mérgező embereket

Nem mindenki vállalja a felelősséget azért, hogy az energia, amit a körülötte élők felé sugároz, negatív. Ha van valaki, aki mérgezést hoz az életébe, és ezért nem vállal felelősséget, akkor lépned kell, ki kell iktatnod az életedből. Ne félj ettől. Felszabadító és fontos dolog ez, bár fájdalmas lehet.

6. Kezeld a félelmeidet

A félelem természetes és emberi dolog. Ne utasítsd el, hanem értsd meg a saját félelmeidet. A félelmek értékelése segít abban, hogy világosabbá váljanak számodra a szorongást okozó kérdések, és ezeket fel tudd számolni. Ez segíthet enyhíteni a folyamatos aggodalmadat.

7. Bízz magadban, hogy jó döntéseket tudj hozni

Gyakran kételkedünk magunkban és a saját képességeinkben, hogy helyesen cselekedjünk, amikor a legtöbb esetben tudjuk, mi a legjobb. Ne feledd, hogy te érzéseid éppúgy fontosak, mint bárki másé. Te ismered magad a legjobban, jobban, mint bárki más, szóval légy saját magad ügyvédje.

8. Éld meg az érzéseid, amennyire csak tudod

Engedd meg magadnak, hogy teljes egészében érezd a dolgokat. Ha fájdalmat, ha örömöt kell megélned, hagyd, ne korlátozd az érzelmeidet. A félelem, a fájdalom és az öröm olyan érzelmek, amelyek segítenek megérteni saját magad, és végül rájössz majd, hogy nem vagy egyenlő az érzéseiddel.

9. Vedd észre a szépséget az egyszerű dolgokban

Próbálj meg minden nap észrevenni legalább egy gyönyörű kis dolgot körülötted. Jegyezd meg, és légy hálás érte. A hála nemcsak perspektívát nyújt, hanem utat is mutat ahhoz, hogy megtaláld az örömöt.

10. Légy kedves magadhoz

A világ tele van kemény szavakkal és kritikával. Beszélj kedvesen magadhoz, ünnepeld meg magad. Eddig eljutottál, sok mindent elértél. Ne felejtsd el ünnepelni magad, és nem csak a születésnapodon!

Még akkor is, ha nem érzed magad különösebben erősnek, gondolkodj azon, hogy milyen messzire jutottál. Itt vagy most, élettel teli és erőteljes ember. Légy türelmes magaddal. Az önszeretet egy folyamat, nem jön létre egyik napról a másikra. Idővel azonban a szívedbe telepszik majd.
Add magadnak karácsonyi ajándékként az elhatározást, hogy mindent megteszel majd azért, hogy szeresd önmagad. Boldog karácsonyt!

Kovács-Hain Zsuzsa

Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!