Jó embert nevelni nem könnyű feladat
jó embert nevelni

Jó embert nevelni nem könnyű feladat

A kisbabád egy ártatlan kis emberke, amikor megszületik. Fogalma sincs a körülötte lévő világról. Hosszan tartó folyamat, amíg lassan megismeri, felfedezi azt. A lelki fejlődése során sok olyan impulzus éri, ami befolyásolja a személyisége alakulását. 
Minden szülő célja és egyben vágya is az, hogy a gyermekéből jó ember legyen. De mit kell ehhez tenned, hogy sikerüljön? Tanítanod kell őt, megmutatni neki mindent a körülötte lévő világból és a működéséről. De mégis hogyan?

A jó és a rossz

A világ soha nem teljesen fekete vagy fehér. Nagyon sok színe van, amelyeket közelebb kell hoznod a gyermekedhez. Ha több szemszögből is láthat dolgokat, akkor sokkal jobban át tudja érezni mások helyzetét, bele tudja magát élni szituációkba, könnyebben különbséget tud majd tenni jó és rossz között.

Ha erre képes, akkor könnyebben teremt majd kapcsolatokat is, hiszen az emberekben is felismeri majd a pozitív és negatív tulajdonságok jelenlétét. Soha ne büntesd, ha hibázik, mert ez az élet velejárója, azonban a figyelmét fel kell hívnod rá. Tudnia kell, ha helytelen dolgot cselekszik, ahogy azt is, ha helyesen. Dicsérd hát nyugodtan, ez fontos. Ha tudja, hogy hibázott, megtanul bocsánatot is kérni, ami pozitívan befolyásolja a szociális fejlődését.

Tudatosság – felelősségtudat

Vannak dolgok, amelyeket nagyon nehéz megtanulni. A tudatosság és a felelősségtudat pont ilyen. Egész életünkben tanuljuk, hogyan legyünk kellően tudatosak, és azt is, hogy hogyan vállaljunk felelősséget tetteinkért. A kettő összefügg. Az első lépéseket te és a párod teszitek meg a kisgyermeketekkel, ti tanítjátok meg neki, hogyan legyen felelősségteljes a gondolkodása és tudatos a viselkedése. Amikor még kicsi, kérd meg, hogy gondoskodjon a babáiról, plüssmacikról vagy a kisautókról, amikor már nagyobbacska, akkor (szülői segítséggel) egy kisállat nevelgetése is nagyon jó arra, hogy megtanulja, hogyan kell valakiről gondoskodni. Tanítsd meg arra is, hogy csak egy Földünk van. Az ő viselkedésén, hozzáállásán is múlik, meddig élhetünk rajta. Tanítsd meg neki, hogy ne szemeteljen, kapcsolja le a villanyt, amikor már nincs rá szüksége, zárja el a vízcsapot és gyűjtsétek szelektíven a szemetet.

Példamutatás

A gyermekek mindig tükröt tartanak elénk. Úgy viselkednek, ahogy tőlünk, szülőktől látják. Nehéz teher ez, de meg lehet birkózni vele. A pozitív példa a legfontosabb egy kisgyermek életében. Ha azt látja, hogy te helyesen reagálsz egy-egy helyzetben, akkor ő is erre fog törekedni. Fontos, hogy megtanulja, hogyan bánjon az idősebbekkel. Ez azért nagyon fontos, mert az alapvető tisztelet kialakulásának alapja, ahogy az idős emberekkel bánunk. Fontos, hogy lássa, érezze, tapasztalja, hogy hogyan kommunikálsz másokkal. Ez önuralomra tanítja, mások elfogadására és szeretetre neveli.

Szeretet

Az egyik legfontosabb dolog az életben. Nem lehet élni nélküle. Mindent meghatároz és majdnem mindent képes megoldani. Bátran mutasd ki felé, hogy mennyire szereted. Neveld arra, hogy ő is mutassa ki bátran az érzelmeit. Kezdd azzal, hogy a családban legyen szeretet. Tanítsd meg arra, hogyan bánjon a testvérével, hogyan viselkedjen veletek, a szüleivel. Mutasd meg, hogyan kell… 


Kovács-Hain Zsuzsa

Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!