Így válasszunk bölcsit? – A gravida.hu szerkesztőségének tippjei

Így válasszunk bölcsit? – A gravida.hu szerkesztőségének tippjei

Minden szülő fél egy kicsit attól, hogy a kisgyermeke közösségbe kerüljön. A bölcsőde ugyanis egész más közeg, mint amit a kicsi addig megszokott. Beszoktatás, sok-sok sírás a gyerek és a szülő részéről is. De hogy lehet mindezt jól csinálni? Íme, a mi 3 tippünk a szerencsés bölcsiválasztáshoz.

Emlékszem a pillanatra, amikor eldöntöttük, a kisebbik lányunk bölcsis lesz. Fogalmam sem volt, hogyan kell ezt csinálni, mivel az elsőszülöttünkkel 3 évig otthon tudtam maradni. Már a gondolattól is gombóc volt a torkomban, hogy az én kis babám hogy boldogul majd. De mielőtt azon aggódtam volna, hogy mi lesz vele, azon kellett tépelődnöm, hogy vajon milyen intézményt válasszam, és mi alapján döntsek.

Azt tudtam biztosan, hogy nagyon fontos számunkra, hogy a gyermekünk ne csak egy gyermekmegőrzőbe kerüljön, hanem a fejlődését szolgálja a közösség, illetve az intézmény.

A szerkesztőségünk tapasztalatait összegyűjtve, íme, a gravida.hu csapatának tippjei a bölcsi kiválasztásához:

1. Időben kell lépni

Mindenképp fontos, hogy ne az utolsó pillanatban dönts a bölcsődével kapcsolatban. Persze, sokszor adódhat olyan helyzet, hogy úgy tűnik, otthon tudsz maradni a picivel az oviig, de legtöbbször azért már hamar tudni lehet, hogy a kicsid bölcsis lesz-e. Ahhoz, hogy igazán jó döntést hozhass, és a kiválasztott intézményben legyen hely is, érdemes időben elkezdeni az információk begyűjtését. Ez lehet már a beiratkozás előtt akár egy évvel is. Készíts listát a bölcsikről, amelyekről úgy gondolod, megfelelőek lennének számotokra. Gondold végig, hogy mire van leginkább igényetek és lehetőségetek. Lehet állami, de lehet magánintézmények közt is nézelődni, utóbbiaktól árajánlatokat kérni. A mérlegelésre, döntésre pedig hagyj bőven időt, mégiscsak a gyermeked mindennapjairól van szó.

2. Informálódni kell

Mielőtt személyesen is meggyőződnél arról, hogy az adott bölcsi milyen is, érdemes odatelefonálni, és időpontot egyeztetni. Szívesen körbevezetnek, az intézményvezetővel is találkozhatsz. Ám mindenek előtt a legjobb az, ha más szülőktől, anyukáktól kérdezősködsz. Náluk jobban senki nem látja a gyerekek szempontjait. Akár az intézményről, akár a gondozónőkről vagy más ott dolgozóról van tapasztalatuk, szívesen mondják el. Így juthatsz a legjobb forrásból információkhoz. 

3. Személyes látogatás

Amikor már gondolatban megvannak az elvárásaid és az igényeitek, akkor kezdődhet a valódi terepszemle. Az intézményeknél általában szokott lenni nyílt nap, amikor szabadon látogathatók. Érdemes azonban meglátogatni a bölcsiket más napokon is. Általában – előre egyeztetett időpontban – ez ellen senkinek sincs kifogása. Ilyenkor találkozhatsz a bölcsi vezetőjével, gondozónőkkel, láthatod, hogyan zajlanak a mindennapi tevékenységek. Nagyon fontos, hogy jól figyelj, mert jól látszik, mennyire szeretetteljes a légkör, milyen a hangulata a gyerekeknek, a gondozónőknek.

Így válasszunk bölcsit? – A gravida.hu szerkesztőségének tippjei

A személyes látogatás alkalmat ad arra is, hogy még több információt szerezz az adott bölcsiről. Ne félj kérdezni! Kérdezz rá bátran azokra a dolgokra, amelyek érdekelnek: milyen létszámú csoportok vannak, hány gondozónő dolgozik a bölcsiben, milyen a napirend, fel vannak-e készülve pl. ételallergiás gyermek fogadására, milyen az étel a bölcsiben, milyen foglalkozások vannak, és bármire, ami fontos lehet még. Ellenőrizd nyugodtan, mennyire tiszták a kis mosdók, milyenek a WC-k, jó állapotúak-e a játékok (ez persze nem döntő kérdés, hiszen egy gyermek bármivel eljátszik, ha szeretet veszi körül, és biztonságban érzi magát).

Ne feledd, a legfontosabb, hogy a gyermeked jól érezze magát azon a helyen, ahol majd a mindennapjai egy részét tölti. Nagyon fontosak a te benyomásaid is, hiszen számodra nincs fontosabb, mint a csemetéd biztonsága, jólléte. Felelősségteljes döntést kell hoznod, amibe belefér azért néhány kompromisszum, hiszen nem biztos, hogy a bútorzat vagy a lakóhelyhez való közelség a legfontosabb egy bölcsi kiválasztásánál. Sokkal inkább az a lényeges, hogy kikkel hagyod nap mint nap a gyermeked, milyen a légkör, és vajon ő jól érezné-e magát ott.Ligeti Anna

Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!