Így térj vissza a szexuális életbe szülés után

Így térj vissza a szexuális életbe szülés után

Bizonyára azzal nem mondok semmi újat, hogy szülés után a szex az utolsó dolog, amire gondolsz. Nyilván sokkal fontosabb dolgok kötik le a figyelmed, hiszen a fizikai igénybevétel emlékei még nagyon is erősen élnek benned. Azonban jót teszel magadnak és a kapcsolatodnak is, ha foglalkozol a gondolattal, hogy visszatérj a szexualitáshoz.

Párkapcsolati változások

Most, hogy már nem ketten vagytok a pároddal, kissé megváltozik minden körülöttetek. Már nem ti lesztek egymásnak az elsők, hanem a kisbabátok. Az ő igényei szabják meg eleinte mindkettőtök életét. Előfordulhat azonban, hogy a párod többre vágyik, szeretne visszatérni a megszokott élethez, szexuális élethez. Benned azonban még lehetnek gátak, hiszen megváltozott a tested, ami okozhat frusztrációt. Természetesen a partnered részéről megértést, toleranciát, alkalmazkodást igényel az új élet első néhány hete-hónapja. Legyetek egymással nyíltak, ne tartsd magadban az érzéseid, és biztasd erre a párodat is. Ha mindent sikerül megbeszélnetek, akkor nem lehetnek félreértések, és az egymáshoz való fokozatos visszatalálás is örömtelibb lesz.

Mikor javasolt nekikezdeni újra?

A női test egy valódi gép. Megszülted a kisbabád, és már pár nap elteltével otthonodban babusgatod őt, ismerkedtek, mindezt úgy, hogy esetleg varratok vannak a testedben, fájdalmat is érezhetsz, sőt, tart a tisztulási időszak, ami általában 6 hét. Ez a 6 hét szükséges ahhoz, hogy a tested regenerálódni tudjon. Ráadásul ez alatt az időszak alatt nagyobb az esélye a fertőzéseknek is, ha nem nyugalomban telik a 6 hét. Ha gátmetszést kellett alkalmazni a szülésnél, akkor a behatolás fájdalmas lehet számodra.

A nőgyógyász a 6 hét elteltével visszarendel egy kontrollvizsgálatra, ahol ellenőrzi, hogy minden rendben zajlik-e benned. Megvizsgálja a méhnyak állapotát, a méhszájat, a hüvely falát, a gát környékét – hiszen ezek a területek nemrég komoly igénybevételnek voltak kitéve.

Bizonyára már ezen a vizsgálaton szóba kerül a szülés utáni szexuális élet kérdése. Légy őszinte az orvosoddal, segíteni fog mindenben.

Lényeges, hogy kitérjetek a fogamzásgátlásra is, ugyanis a szoptatás nem véd az újabb teherbeeséstől. Kérdezz rá bátran, hogy milyen módszert javasol számodra. Léteznek már olyan hormonális fogamzásgátló tabletták, amelyeket nyugodt szívvel ajánlanak szoptatós anyáknak is.

Hogyan kezdjetek bele?

A fokozatosság nagyon fontos, muszáj, hogy a te tempódban haladjatok. A partnerednek meg kell értenie, hogy a tested most olyan, mint egy hímes tojás, nagyon kell rá vigyázni. A tisztulás időszakában nem javasolt a szex, mert ilyenkor vérzel, nagyobb a fertőzésveszély, és a fájdalmaid is fokozatosan lesznek elviselhetőbbek. Ha már úgy érzed, alkalmas vagy a szexre, kívánod is, lassan belevághattok. Felejts el minden olyasmit, hogy a párod nem talál vonzónak. Ő így fog szeretni, ahogy vagy, hiszen pontosan tudja, min mentél keresztül a kisbabátok megszületésekor.

Ha fájdalmas számodra a behatolásos közösülés, akkor próbálkozzatok eleinte maszturbációval, orális szexszel. Ha már nem érzel komolyabb fájdalmat, akkor is fontos, hogy te irányíts, válasszatok olyan pozíciót, amelyben te tudod szabályozni a behatolás mélységét, intenzitását.  

Figyelj arra, hogy a párod is fontosnak érezze magát. Szeretgesd sokat, csókold meg, amikor csak lehet és sokat jelent egy-egy apró érintés is. Tudnia kell, hogy te ugyanúgy szereted, mint akkor, amikor csak ketten voltatok.

 

Kovács-Hain Zsuzsa


Gravida Optima terhesvitamin

A Gravida Optima terhesvitamin készítmény kétféle beviteli formával támogatja a babatervezés, a várandósság és a szoptatás folyamán megnövekedett tápanyagszükséglet megfelelő kiegészítését. Az egyik levél vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtablettákat, a másik lágyzselatin-kapszulákat tartalmaz. Az utóbbi létfontosságú omega-3 zsírsavakkal támogatja a szervezetet. A kismama vitamin összetevői segítik egymás hasznosulását.

A Gravida Optima terhesvitamin étrend-kiegészítő készítmény kétféle kiszerelési formában kapható a patikákban, és az alábbi webáruházakban.
empatika

irány a bolt

  • gravida optima terhesvitamin

    28x

    kiszerelés
  • kismamavitamin

    84x

    kiszerelés

álomtól | valóságig

terhességi vitamin

rólunk

GRAVIDA OPTIMA WEBOLDAL

Babatervezés előtt állsz? Esetleg már épp a pocakodban növekszik az új kis élet, akire mindig is vártál, vágytál? Talán már meg is született? Akkor jó helyen jársz, hiszen épp neked szól a Gravida Optima új weboldala – mert minden Rólatok szól!

A gravidaoptima.hu egy olyan internetes portál, ahol biztos lehetsz abban, a tartalom hiteles, olyan szakemberektől származik, akik hivatásul választották a kismamákkal, babákkal, kisgyermekekkel való törődést. Olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak párokkal, akik gyermeket szeretnének, várandósokkal, akik kérdések közt őrlődnek, és válaszra várnak, olyan kisgyermekes szülőkkel, akik a kis totyogójuk terelgetése közben ütköznek kisebb-nagyobb akadályokba.

A Gravida Optima weboldala, őszintén, érthetően nyújt információkat azoknak, akik szeretnének többet tudni a babatervezésről, a várandósság csodás 9 hónapjáról, a szülőség örömeiről és a kisebb buktatókról is, azokról a fontos kérdésekről tehát, amelyek mindannyiunkat érdekelnek, érdekeltek ezzel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk, hogy hiteles, saját tartalom jusson el az olvasóinkhoz. Témáink rovatokra osztják a mondanivalót, foglalkozunk a helyes táplálkozással, a vitaminok, a nyomelemek és az ásványi anyagok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival, hiszen a Gravida Optima egy olyan új terhesvitamin, amely a babatervezés időszakára, a várandósság idejére, egészen a szoptatás végéig megfelelő arányban biztosítja a vitaminokat, a nyomelemeket, illetve az ásványi anyagokat  az édesanyák és újszülött kisbabájuk számára. A Gravida Optima alkalmazása nagyon kényelmes, ugyanis egyetlen dobozban, kétféle tablettakiszereléssel biztosítja, mindhárom időszakra a szükséges tápanyagokat. A babaegészséges fejlődéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat és értékes folátokat tartalmaz, amelyek a te egészséged megőrzésében is kulcsszerepet játszanak.

Nem maradhatnak el a testmozgással, a helyes életmóddal, a babavárás alatti és utáni testi változásokkal, a lélek rejtelmeivel foglalkozó írások sem, hiszen ezek is mind-mind olyan témák, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. 

Ezek mellett a szexualitás az, ami mindenkit érint és érdekel, legyen szó akár babatervezésről, pocakos kismamákról, vagy kisgyermekes szülőkről. A szexualitás tehát szintén terítékre kerül, ahogy az is, mi történik a szüléskor, hogyan zajlik, mire van szükség közben és utána, valamint a szoptatás idején.

Foglalkozunk olyan témákkal is, amelyeket mások talán kerülnek: tabuk nélkül szólunk a meddőségről, annak esetleges okairól, a lombikprogramról, és más, fontos területeket is érintünk.

Nem hagyjuk magukra a frissen édesapává vált férfiakat sem, számukra is ott leszünk, hiszen minden kérdésükre választ kaphatnak nekik szóló cikkeinkből. 

A Gravida Optima terhesvitamin komplex étrend-kiegészítő készítmény kismamáknak, a fogantatás tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!